البته وجود خنک کننده سفارشی لزوماً به معنای مناسب بودن برای اورکلاکینگ نیست و مدلهای مخصوص اورکلاکینگ، تحت سریهای خاص و با پسوندهای مشخصی ارائه میشوند. این بهترین سری CPU برای اکثر مردم است. درحالیکه در بسیاری از موارد یک کارت گرافیک دارای حافظه کمتر، حتی در یک مدل مشابه نسبت به نسخه دارای حافظه گرافیکی بیشتر، دارای عملکرد به نسبت مشابه بوده و اختلاف عملکرد آنها در حد چند فریم ناقابل بوده است. بهعنوان مثال کارت گرافیک GTX 730 حتی با در اختیار داشتن ۴ گیگابایت حافظه نیز نسبت به کارت گرافیک GT 1030 با دو گیگابایت حافظه گرافیکی، عملکرد ضعیفتری از خود به نمایش میگذارد. شرکتهای تولیدکننده کارت گرافیک بر اساس قدرت خنککننده و مدار تغذیه مورداستفاده، قادر به اعمال فرکانس بالاتر هستند و کاربران نیز میتوانند با اورکلاک نسبت به افزایش این پارامتر در سطح استاندارد اقدام کنند. تفاوت ارزهای دیجیتال بیتکون، آلتکوین و استیبل کوین در چیست؟ دیگر نکتهای که باید به آن توجه کنید، تفاوت در حجم رم یا تعداد هستهها لزوما باعث برتری یک کارت گرافیک بر دیگری نیست و عاملهای مهمتری همچون سرعت رم و معماری کارت گرافیک وجود دارند. کامپیوترهایی که به دلیل وجود منبع تغذیه با توان محدود و عدم وجود کانکتور PCI قابلیت نصب کارت گرافیک حرفهای ندارند، همواره در راهنمای خرید سایر وبسایتها مورد بیتوجهی قرارگرفتهاند، اما در راهنمای خرید کارت گرافیک وبسایت پارسی گیم، حتی به این نوع از کامپیوترها نیز توجه کردهایم.
در مقاله جدید وب سایت پارسی گیم به راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ بر اساس کاربرد و بودجههای مختلف میپردازیم. این کارت گرافیک انویدیا از پهنای باند خیره کننده 616Gbps برخوردار است که کمک می کند تا ترانسفر و انتقال داده ها از VRAM به GPU سریع تر انجام گیرد که البته نقش GDDR6 نیز در این انتقال غیر قابل چشم پوشی است. DLSS یک ترفند ساده برای بهبود عملکرد است، فقط وضوح آن از بین می رود و سایر ویژگی ها مانند Broadcast و Reflex تا حد زیادی به شیرینی معامله کمک می کند. اما، طولی نمی کشد که کارت گرافیک RX 6900 XT با او رقابت کند. به این ترتیب نتیجه میگیریم که بالاتر بودن تعداد هستههای پردازشی به افزایش قدرت کارت گرافیک منجر خواهد شد. کارت گرافیک GT 1030 از معماری ریز پردازنده پاسکال انویدیا و لیتوگرافی ۱۴ نانومتری بهره میبرد و تعداد ۳۸۴ واحد پردازشی CUDA را در خود جایداده است. نکته: به دلیل قیمت زیاد آن، ما این کارت را در انتهای لیست خود قرار داده ایم.
هر چند معماری RDNA 2 به عنوان نسل دوم این معماری توسط AMD معرفی شده، اما تاکنون هیچ محصولی از این خانواده به صورت رسمی رونمایی و به بازار عرضه نشده است. توان مصرفی و کانکتور PCI: هر پردازنده گرافیکی دارای توان مصرفی مختص به خود است و در هنگام انتخاب کارت گرافیک باید به این مورد و تناسب آن با منبع تغذیه خود توجه کنید. فرکانس کاری: در خصوص این پارامتر باید کارت گرافیکهای هم رده را با یکدیگر مقایسه کرد و ممکن است که یک محصول دارای فرکانس کاری بالاتر در مقایسه با محصول دارای فرکانس پایینتر دارای قدرت پردازشی کمتری باشد. برعکس اینتل و AMD که در دنیای پردازندهها رقابتی سخت دارند، در بخش کارت گرافیک، AMD محصولات کمتری داشته و حتی محصول رده بالا در سطح قدرت کارت گرافیکهای NVIDIA ندارد. یکی از بهترین پیشنهادات برای گیمینگ سی پی یو اینتل Core i9 8950Hk یا Core i5 8300H میباشد. بله ارزشش را دارد، البته نه برای گیمرها.
نسلهای جدید معمولاً نسبت به نسلهای پیشین توان طراحی گرمایی کمتری دارند و از این رو پردازندههای گرافیکی جدید، بهره وری بالاتری از انرژی دارند و خنکتر و کم مصرفتر هستند. توان طراحی حرارتی یا TDP معیار حداکثر توان متوسطی است که پردازنده می تواند هنگام اجرای نرم افزار بر حسب وات از بین ببرد. معماری و فناوری ساخت: هر کارت گرافیک گیمینگ از چندین بخش و قطعه تشکیلشده که مهمترین آنها، پردازنده گرافیکی یا همان GPU است. در بخش اول از این راهنمای خرید کاربردی به معرفی ۵ کارت گرافیک برتر بازار در بازه قیمتی مختلف و همچنین کاربردهای متنوع خواهیم پرداخت که هر کدام از آنها بر اساس پارامترهای ذکر شده، یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار به شمار میروند. در حال حاضر کمپانی AMD به تولید کارت گرافیکهایی با معماری RDNA نسل اول و فناوری ساخت یا لیتوگرافی ۷ نانومتری میپردازد که در بالاترین سطح این خانواده میتوان به کارت Radeon RX 5700XT اشاره کرد.