حافظهی فلش مادربرد مورد بررسی تراشهی Winbond است که ۸ مگابایت اندازه دارد. این نوع از حافظههای فلش به گونهای طراحی شدهاند که از قدرت بسیار کمی استفاده میکنند و میتوانند برای چندین دهه دادهها را در خود حفظ میکنند. هنگام روشن کردن کامیپوتر محتویات حافظه فلش بهطورمستقیم در حافظهی نهان پردازنده مرکزی یا حافظهی سیستم کپی میشود و سپس با بالاترین کارایی از آنجا اجرای میشوند. در مادربرد مورد مثال، درگاههای SATA (که برای اتصال هارددرایوها، دیویدی رایترها و… استفاده میشوند) به دلیل محدودیت پهنای باند ارتباطی کلی مادربرد که در بالا گفته شد، گروهبندی شده است. بلوک ۴ پورت سمت راست، از استاندارد ارتباطی عادی USB استفاده میکنند؛ درحالی که کانکتورهای سمت چپ از اتصال سریع این فناوری بهره میبرند. بنابراین اگر از کانکتورهای سمت چپ استفاده کنید، پهنای باند ارتباطی کمتری برای سایر سوکتها خواهد داشت.
این بخش برای اتصال رم به برد اصلی استفاده میشود، بسته به نوع مادربرد تعداد متغیری از آنها روی برد قرار دارد. در ادامه با معرفی انواع مختلف مادربرد به شما کمک خواهیم کرد تا خرید بهتری داشته باشید و متناسب با بودجه و کسب و کار خود بهترین مدل را انتخاب کنید. پس اگر قصد تهیه مادربرد برای سیستم جدید خود را دارید حتما ادامه متن را مطالعه کنید. این مادربرد مانند سایر مادربردها از یک باتری CR2032 برای تغذیه مدار زمانبندی استفاده میکند و اطلاعات و زمان را برای مادربرد نگهداری میکند. البته نیرو و توان باتری همیشگی نیست و به محض پایان یافتن، مادربرد بهطور پیشفرض به زمان شروع/تاریخ در حافظهی فلش دسترسی پیدا میکند.
البته این نامی است که اینتل برای سوکت نگهدارندههای خود بکار میبرد. LGA مخفف Land Grid Array است که نوع متداولی از فناوری بستهبندی برای پردازندهها و دیگر مدارهای مجتمع است. همانطور که در تصویر زیر میبینید سیستمهای LGA تعداد زیادی پین کوچک روی مادربرد دارند. این پینها وظیفهی تأمین برق و ارتباط با پردازنده را به عهده دارند. معمولا مادربردهای بهتر دارای یک سری ویژگی هایی است که با رعایت آن یکی از بهترین مادربردها را می توان انتخاب کرد.
مادربورد کارکرده ASUS B365 PLUS بدون پنل
بنابر این این نوع مادربرد ها امروزه برای بستن سیستم کیس کامپیوتر کمترین میزان استفاده و خرید را دارند. ظاهر کلی مادربرد های AT بدین شرح است که سوکت پردازنده آنها در یک سمت از بورد و به دور از اسلات های گرافیک و رم می باشد و بطور معمول از فن و هیت سینک های قدیمی نیز استفاده می کنند. شکل و اندازه مادر بورد در در سه اندازه یا سایز به بازار ارائه می شوند که به ترتیب Mini ITX ، Micro ATX و Full ATX هستند. یکی از تراشههای مادربورد، سوپر I/O است که دیسکهای کمکی، صفحه کلید، ماوس و قسمتهای سریال و چاپگر را کنترل میکند. به تراشهٔ سوپر I/O بعلاوه ی دو تراشه ی دیگر به نامهای پل شمالی و پل جنوبی، چیپ ست مادربرد گویند که مبنای بسیار خوبی جهت مقایسه مادربردها میباشد. از چیپ ستهای معروف به کار رفته در مادربردهای امروزی میتوان intel و AMD را نام برد.
تشخیص مدل مادربورد کامپیوتر موقع بالا آمدن ویندوز
مادربردهای بهتر از USB3پشتیبانی میکند، البته این ویژگی بیشتر مناسب کسانی است که از یک هارد دیسک اکسترنال با امکان اتصال به پورت USD3استفاده می کنند. SLIو CrossFire امکان متصل شدن همزمان حداقل دو گرافیک به سیستم وجود دارد. این دو با ترکیب هم می توانند یک کارت گرافیک منحصر بفرد را به وجود بیاورند.
- این مادربرد مانند سایر مادربردها از یک باتری CR2032 برای تغذیه مدار زمانبندی استفاده میکند و اطلاعات و زمان را برای مادربرد نگهداری میکند.
- در صورتیکه قصد استفاده از فلاپی درایو و یا یک پورت موازی و … وجود داشت، می بایست یک برد جداگانه تهیه و آن را از طریق یکی از اسلات های موجود، به برد اصلی متصل کرد.
- دستگاه کوچک Pm25LD512 درکنار آن، که با رنگ آبی مشخص شده است، تراشهی حافظه فلش است که در هنگام خاموش شدن مادربرد، تنظیمات ساعت و ولتاژ را ذخیره میکند،؛ ازاینرو لازم نیست هر بار که کامپیوتر خود را مجدداً راهاندازی میکنید، آنها را دوباره تنظیم کنید.
- بسیاری از انواع اتصالات دیگر نیز وجود دارد که امروزه مادربردها می توانند از آن ها پشتیبانی کنند، و یک بار دیگر زمانی که می خواهید مادربرد خود را خریداری کنید نیازهای خود را با دقت در نظر بگیرید.
آنها به طورمستقیم به پردازنده متصل شدهاند و هیچ مانعی در مادربرد میان پردازندهها و حافظهها قرار نمیگیرند. تعداد درگاههای DRAM به پردازنده بستگی دارد؛ زیرا کنترلر حافظه درون پردازندهی مرکزی قرار دارد. در برخی از مادربردهای کامپیوتر دو بایوس وجود دارد، در این صورت وقتی سیستم دچار خرابی یا حملات ویروسی می شود به احتمال قوی بایوس از کار می افتد، در این صورت اگر مادربرد شما دارای دو بایوس نباشد ممکن است مجبور به تعویض بایوس یا مادربرد کامپیوترتان شوید. در مادربردهای Dual Bios یکی از بایوسها بایوس اصلی است و در صورت از کارافتادن بایوس اصلی، به راحتی می توان سیستم را از روی آن بوت کرد و اطلاعات را به بایوس اصلی انتقال داد.
مادربرد
این بخش برای اتصال رم به برد اصلی استفاده میشود، بسته به نوع مادربرد تعداد متغیری از ان ها روی برد قرار دارد. انواع رمبرای عملکرد درست سیستم وجود دارد و حافظههای مختلفی بر روی مادربرد بر روی اسلات خودشان نصب میشوند. امروزه بیشتر اتصال هایی که توسط کابلها صورت میگیرد با پورت USB است. همه و همه با پورت USB به سیستم ها متصل میشوند.البته امروزه اسلاتی برای اجزای خارجی به صورت جداگانه در روی مادربرد مجله خبری محصولات ای ام دی ها تعبیه کردهاند. این اسلاتها اغلب برای اتصال کارتهای صدا، مودم، تلویزیون، شبکه و… مورد استفاده قرار میگیرند.البته تعداد آنها در مادربردهای مختلف متفاوت است. در هنگام بستن کیس کامپیوتر با توجه به انواع سوکت های پردازنده که روی مادربورد قرار گرفته اند می تونید کارایی سیستم خودتون رو ارتقا بدین و مراقب باشین تا سوکت پردازنده روی مادربرد شما با نوع پردازنده شما مطابقت داشته باشن و متفاوت نباشند.