تفاوت آنها در این است که رنگ بایستی توسط ماده مورد رنگرزی جذب شود در حالیکه رنگدانه فقط سطح جسم را رنگی میکند. ترکیب طیف کامل نور مرئی با طول موجی متغیر از ۳۷۵ یا ۴۰۰ نانومتر الی ۷۶۰ یا ۷۸۰ نانومتر، با نور سفید تقریباً برابری میکند. اما میتوان آنها را مانند رنگدانههای مورد مصرف در نقاشی، توسط حلال مناسبی به صورت سوسپانسیون در آورد. پیگمنتها رنگی را ایجاد میکنند که خودشان نیز به همان رنگ هستند چرا که آنها بصورت انتخابی طول موجهای معینی از نور مرئی را جذب وب سایت تاک و منعکس مینمایند. وقتی که این نور با یک پیگمنت برخورد میکند، قسمتهایی از طیف توسط پیوندهای شیمیایی سیستمهای کونژوگه و دیگر اجزای پیگمنت جذب میشود. رنگدانه با رنگ متفاوت میباشد. رنگدانهها در آب نامحلول هستند. اگر ساختمان شیمیایی رنگدانه را بتوان اندکی تغییر داد بطوری که در آب انحلال پذیر گردد، در اینصورت ممکن است بتوان آن را به عنوان رنگ در رنگرزی مصرف کرد. معمولا مواد رنگی را به دو دسته پیگمانها ( رنگدانهها ) و رنگها طبقهبندی میکنند.
پیگمنت های آلی و معدنی عموما در سطح شیمیایی متفاوت هستند اما تفاوت های بیشتری نیز وجود دارد. برخلاف بسیاری از رنگدانه های آلی کویناکریدون در نور، گرما، محیط قلیایی و حلال ها ثبات بسیار خوبی از خود نشان می دهد. با این حال، این رنگ ها تمایلی به دوام ندارد. این رنگدانه در دهه ۱۹۵۰ کشف شد و یک رنگدانه رایج است که در صنعت و نقاشی برای تولید رنگ قرمز و بنفش استفاده می شود. هنگام مقایسه دو نوع رنگدانه به صورت دقیق تفاوت های زیر را بین رنگدانه های آلی و غیر آلی مشاهده خواهید کرد. این رنگدانه با ایجاد سایه ای درخشان، استحکام بالا، هزینه کم و ثبات شگفت انگیز علیرغم ارگانیک بودن، معمولا برای تولید رنگ های آبی و سبز قوی استفاده می شود. پیگمنت های آلی به طور کلی در مقایسه با پیگمنت های معدنی دارای رنگ روشن تر و با کیفیت تری هستند.
با توجه به گستردگی این مواد رنگ زا و یا افزودنی ، امکان بکارگیری آن ها در روند ساخت و به منظور بهبود عملکرد کالا وجود دارد. پیگمنت ها در طبیعت نیز یافت می شوند، مانند خاک سرخ (ترکیبی از اکسیدهای آهن و هیدروکسیدها) و وسمه (C16H10N2O2). همچنین روش آمبره ابرو برای افرادی مناسب است که پوست های چرب، نرمال، خشک و یا پوست ترکیبی دارند. این گروه نیز قدرت پوشش کمی دارند، در محیط های روغنی به رنگ حالت نیمه شفاف می دهند. این مجموعه با دارا بودن تیم تخصصی بازرگانی جهت ثبت، پیگیری و ترخیص کالا آماده همکاری و عقد قرارداد با تولیدکنندگان جهت تامین و واردات انواع مواد اولیه شیمیایی و رنگ و رزین می باشد. گروه ایران بتن بزرگ ترین مرجع تامین کننده انواع مواد افزودنی بتن، سنگدانه، سنگ مصنوعی، سیمان، بتن آماده و سایر تجهیزات مرتبط با بتن می باشد. علاوه بر این، ضخامت استاندارد پیگمنتها، قابلیت پشتپوشی کافی، پایداری کافی مخلوط، براقیت قابلقبول و از همه مهمتر، عدم وجود ناخالصی در مخلوط از دیگر خصوصیات لازم برای یک خمیر پیگمنت آلومینیوم با کیفیت است.
در صنعت تولید رنگ، پیگمنت یا رنگدانهها نقش مهمی را برای ایجاد رنگ، مقاومت، پوششدهی رنگ، سختی فیلم رنگ، حفاظت رنگ و چسبندگی آن ایفا میکنند. رنگدانههای واقعی: رنگدانههایی که فقط برای به وجود آوردن فام مورد استفاده قرار میگیرند مثل رنگدانه فتالوسیانین آبی، اکسید آهن مشکی، تیتانیوم دی اکسید و کربن بلاک. سیلر: برای اینکه چسبندگی بهتری بین پرایمر و رنگ رویه ایجاد شود، از سیلر استفاده میشود. رنگ رویه: این رنگ به صورت براق، نیمه مات و مات بوده که روی پرایمر اعمال میشود و هم جنبه تزیینی دارد و هم جنبه محافظتی. پرایمر(آستری): از پرایمر عمدتاً برای حفاظت سطح کار استفاده میشود و کمتر جنبه تزیینی دارد. در صنعت توليد رنگ، پيگمنت يا رنگدانه ها نقش مهمی را برای ايجاد رنگ، مقاومت، پوششدهی رنگ، سختی فيلم رنگ، حفاظت رنگ و چسندگی آن ايفا میكند. این لایه به صورت مات مي باشد و پیگمنت زیادی در آن استفاده شده است. در واقع پرایمر در جهت حفاظت سطح کار از زنگ زدن، و صاف و یکدست کردن سطح استفاده میشود. از پيگمنت در رنگ رويه و پرايمر (آستری) استفاده میشود.
استفاده می شوند. در واقع این ترکیبات مواد جامدی هستند که به مایع رنگ افزوده می شوند تا پایداری آن را افزایش داده و قدرت پوشانندگی خوبی به رنگ بدهند. رنگدانه ها پودرهای طبیعی و مصنوعی نامحلول در آب و روغن هستند که به منظور رنگ دهی در پلاستیک، کاغذ و… در بیشتر موارد، رنگ روشن نتیجه جذب نور ماده در طیف مرئی است. از پیگمنت ها در رنگ، جوهر، پلاستی، پارچه، مواد آرایشی و غذایی استفاده می شود. پیگمنت ها در طبیعت نیز یافت می شوند، مانند خاک سرخ (ترکیبی از اکسیدهای آهن و هیدروکسیدها) و وسمه (C16H10N2O2). این کاربرد فریبنده ساده، درک ما از جهان را از طریق هنر، مد و حتی نمایشگرهای رایانه و دارو شکل داده است. این ترکیبات در دو دسته آلی و معدنی قرار دارند. پیگمنت ها ترکیباتی هستند که به مواد افزوده می شوند تا به آنها رنگ بدهند. در قلب هر قطره رنگ، هر نخ پارچه، هر ذره قاب گوشی شما با رنگ روشن یک رنگدانه است.
هنگامی که شما این مقاله را دوست داشتید، مایل به اطلاعات بیشتری در رابطه با وب سایت تاک وب سایت خود باشید.