در حالی که با ۳۰ درصد افزایش کلاک هسته مواجهایم، این شرکت موفق شده میزان انرژی مصرفی هر CU را به نصف کاهش دهد که باز هم میتوانند برای افزایش عملکرد هر CU مورد استفاده قرار بگیرند. امروزه، پنلهای نمایش با دقت فول اچدی و نرخ تازهسازی تصویر 144 هرتز (که میتوانند تا 144 فریم بر ثانیه را نشان دهند) عملا گزینههای استاندارد برای مشتاقان ورزشهای الکترونیک است، در حالی که نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر 240 و حتی 300 هرتز نیز در راه هستند. کارت گرافیک نوعی پردازشگر گرافیکی در رایانهها، لپتاپها، اسمارت فونها و انواع گجتهاست که وظیفه نمایش و رندرینگ تصاویر را بر روی نمایشگرها برعهده دارد. کارت گرافیک AMD Radeon RX 6700 XT با پرفورمنس اندک بهتر، از GeFroce RTX 3060 Ti جلو میافتد، البته اگر بار دیگر از رهگیری پرتو DLSS چشمپوشی کنیم. اما به محض اینکه قابلیتهای رهگیری پرتو و DLSS روشن میشوند، انویدیا به راحتی و با اختلاف فراوان جلو میافتد. همین موضوع راجع به سیستم ضد لگ AMD و Reflex انویدیا هم مصداق دارد: در تئوری با قابلیتهایی یکسان طرف هستیم، اما در عمل Reflex بهتر از سیستم رقیب پیادهسازی شده است.
این اختلافی بسیار زیاد نیست، اما باعث پیروزی انویدیا میشود. با توجه به اینکه بخش زیادی از کاربران ترجیح میدهند که در خرید سخت افزارهای مختلف، انتخابی مناسب داشته تا از پرداخت هزینه های زیاد بتوانند خود را در امان نگه دارند، باید برای سیستم های گیمینگ میان رده از یک پردازنده کاربردی بتوانید بهره ببرید. در میان پردازندههای اقتصادی نسل پیش، کارتهای سری 16 انویدیا اندکی دست بالا را دارند، خصوصا در بنچمارک FurMark که البته بنچمارکی مناسب برای سنجش مصرف انرژی به هنگام گیمینگ نیست. در ردههای بالاتر به RX 5600 XT میرسیم که جایگزینی برای RTX 2060 بهحساب میآید. خصوصا اینکه مصرف برق و این کارت ها بسیار کاهش یافته و به نسبت نمونه های گذشته خود حرارات کمتری تولید میکنند. نتایج اولیه منتشر شده توسط این پایگاه داده حاکی از آن بود که سیلیکون AMD Vega 10 یک نمونه مهندسی شده به ۸ گیگابایت حافظه ویدئویی و یک حافظه ۱۲۰۰ مگاهرتزی است که موفق شده در آزمون Fire Strike مقدار ۱۴۴۱۲ امتیاز را به ثبت برساند.
اما عملکرد انویدیا در حوزه رهگیری پرتو معمولا به شکل قابل توجهی از AMD بهتر است، حتی بدون استفاده همزمان از DLSS. اجرای آن هنوز هم برای سختافزارهای مدرن سخت است؛ بنابراین باید DLSS و FSR را روشن کنید تا بهترین عملکرد را داشته باشید. تکنولوژی DLSS انویدیا فاکتوری بزرگ به حساب میآید و همتای AMD، یعنی FidelityFX Super Resolution (یا به اختصار FSR) هنوز به صورت کامل آماده به کار نیست. اکثر قابلیتهایی که از سوی AMD و انویدیا مورد پشتیبانی قرار گرفتهاند ظاهری یکسان دارند، اما نحوه پیادهسازی آنها متفاوت است. ظرفیت حافظه تصویری نیز ممکن است در همان مدل متفاوت است. به عنوان مثال تراشه های به کار رفته در کارت های گرافیک سری Radeon R7 260/260X همان تراشه های با اسم رمز Bonaire به کار رفته در مدل Radeon HD 7990 است که تنها شامل تفاوت هایی است که در خط بالا توضیح دادیم. به طور خلاصه کارت گرافیک Radeon R9 270X 2GB تقریبا همان کارت گرافیک Radeon HD 7870 GHZ 2GB میباشد که تنها اسم رمز تراشه گرافیکی آن از Pitcairn به Curacao تغییر نام داده شده است و تنها تفاوت این دو کارت افزایش ۲۵۰ مگاهرتزی فرکانس چیپ های حافظه است که باعث فزایش مختصر در کارایی و توان مصرفی کارت گرافیک Radeon R9 270X 2GB شده است.
در واقع میزان بهبود عملکرد معماری RDNA2 به نسبت معماری RDNA دقیقاْ مشابه عملکرد معماری Zen2 در مقابل معماری Zen است. AMD ادعا می کند که پردازنده های گرافیکی سری Navi 4X بر اساس معماری RDNA 4 از “لیتوگرافی توسعه یافته” استفاده می کنند. با این حال، آنها بر اساس یکی از تراشههای جدیدتر Polaris سری RX ساخته نشدهاند، اما به احتمال زیاد از همان معماری Radeon R7 M445 / M440 / M340 / M260 / 8650M / 8590M (384 هسته ای، 28 نانومتر GCN) و M430 استفاده میکنند. اما مسئله اینست که اختلاف میان دو کمپانی آنقدر زیاد بود که حتی بهبود ۵۰ درصدی هم باعث جبران اختلاف به صورت کامل نشد. مادربرد Gigabyte H۱۱۰-D۳A دارای یک نوار محافظ سیستم است که باعث افزایش حفاظت الکتروستاتیک از پورتهای USB و LAN اترنت خواهد شد. اگر بر روی آن کلیک کنید یک نوار لغزنده در بالای صفحه به نمایش در خواهد آمد که شما می توانید آن را در میان چندین تنظیم اورکلاکینگ از پیش آماده شده جا به جا کنید. ساخت GCD نیز بر اساس نودهای ۳ نانومتری خواهد بود در حالی که MCD بر اساس نود ۵ نانومتری ساخته میشود.