مسئله بعدی مصرف انرژی است. مسئله دیگری که دست سازندگان را تا اندازه زیادی در ساخت لپ تاپ های گیمینگ با قطعاتی مشابه دسکتاپ بسته است، مسئله فضای محدود لپ تاپ است که امکان قرار دادن قطعات بزرگ در آن وجود ندارد. یکی از مهمترین دلایلی که پردازنده و کارت گرافیک یک لپ تاپ نسبت به PC قدرت کمتری دارند، به مسئله مهم کولینگ مربوط می شود. اگر قرار باشد از قطعات پر قدرت در لپ تاپ استفاده شود، نتیجتا انرژی زیادی مصرف می شود که باعث خالی شدن سریع باتری لپ تاپ خواهد شد و عملا قابلیت تحرک لپ تاپ که اصلی ترین مزیت آن بر تاور است از بین می رود. تمامی این قطعات از نظر قدرت سخت افزاری در جایگاه پایین تری قرار دارند. پردازنده مرکزی یا CPU ممکن است مهمترین قطعه برای اجرای بازیها نباشد، اما از حیاتیترین تجهیزات کامپیوتر است که میتواند در کنار سایر قطعات تجربه روانتری از گیمینگ در اختیارتان قرار دهد. نه تنها کارت گرافیک بلکه تقریبا تمامی قطعات به کار رفته در لپ تاپ ها، نسخه مینیمایز شده از قطعاتی هستند که تاور ها استفاده می شود. همانطور که در راهنمای خرید پردازنده در هیماشاپ گفته شد، سیستم کولینگ تاثیر به سزایی در عملکرد پردازنده با فرکانس مورد نظر دارد به گونه ای که اگر سیستم کولینگ از کار بیفتد، پردازنده نیز از کار خواهد افتاد.
این نسل از پردازندههای از سوکت 1151 LGA استفاده میکنند و از اسلاتهای رم DDR3L-1600 و DDR4-2400 پشتیبانی میکنند. این کارت گرافیک نیز همانند مدل قبلی 16 گیگابایت رم GDDR6 دارد که میتواند سنگینترین بازیها را بدون کندی اجرا کند و پیچیدهترین رندرگیریها را بدون مشکل انجام دهد. از سویی در نسخه لپ تاپی از حافظه گرافیکی GDDR6 استفاده شده در حالی که در نسخه اصلی از حافظه GDDR6X استفاده شده است که پهنای باند و سرعت بالاتری دارد. معایب gddr6x نسبت به gddr6 قیمت بالا و کمیاب بودن است چون فقط میکرون آن را تولید میکند پس مدیریت قیمت و عرضه آن به دست خودش است و باعث کمیاب شدن کارت گرافیک هایی که از آن استفاده میکنند میشود. اگر با این بودجه خواهان اجرای بازی ها با حداکثر جزئیات و نرخ فریم دهی بالا هستید، انتخاب بهتری از GeForce GTX 1080 وجود ندارد. بنابراین در اغلب لپ تاپ ها باید روی همان فرکانس پایه حساب کرد چرا که رسیدن به فرکانس های بالا و اورکلاک در یک لپ تاپ نه غیر ممکن بلکه بسیار سخت و دور از دسترس است. لپ تاپ های Legion شامل محصولاتی با سخت افزار قدرتمند می شوند و در حال حاضر بهترین این لپ تاپ ها با نام Legion 7 با کارت گرافیک RTX 3080 Ti قابل سفارش است.
از این روست که باید این نکته را در نظر گرفت که وقتی در یک لپ تاپ یا کامپیوتر گفته گفته می شود یک پردازنده می تواند تا فرکانس خاصی برسد، به شرطی است که سیستم کولینگ قدرتمندی در کنار آن باشد. در نگاه اول زمانی که گفته می شود یک لپ تاپ از کارت گرافیک RTX 3080 Ti استفاده می کند، ناخودآگاه به یاد کارت های گرافیک عظیم الجثه ای خواهیم افتاد که در دست جنسن هوانگ (مدیرعامل انویدیا) دیده بودیم. پردازنده اینتل Core i9 12900K در کامپیوتر ها، دارای 16هسته و 24 ترد است و سرعت کلاک آن نیز به 5.20 GHz می رسد. برای مثال اگر یک پردازنده حداکثر فرکانس 5.0 GHz دارد، باید از چنان سیستم کولینگ خوبی برخوردار باشد که بتواند این سرعت کلاک را پشتیبانی کند وگرنه این سرعت به صورت بالقوه می ماند. از همین رو اگر لپتاپهایی که از پردازندههای AMD استفاده میکنند، باتری قدرتمندی نداشته باشند، شارژ لپتاپ سریع تمام خواهد شد. اما زمانی که به لپ تاپ ها نگاه می کنیم می بینیم که هیچ سیستم کولینگ قدرتمندی وجود ندارد و حتی به دلیل فضای نسبتا کم، جریان هوا نیز به سختی برقرار می شود. از طرفی با سیستم های کولینگ قدرتمندی که برای پردازنده های دسکتاپ عرضه می شوند آشنا شدید.
برای مثال اگر یک کارت گرافیک در کامپیوتر گیمینگ بتواند یک بازی را به صورت روان و با فریم ریت 120 فریم بر ثانیه اجرا کند، در بهترین حالت نسخه لپ تاپ این کارت گرافیک شاید بتواند آن بازی را با فریم ریت 70 فریم بر ثانیه در لپ تاپ اجرا کند چرا که اصولا آن سرعت کلاک و قدرتی که در نسخه اصلی با آن آشنا بوده ایم را ندارد. در مورد لپ تاپ ها اغلب این موضوع پیش می آید به گونه ای که به منظور تبلیغات گفته می شود پردازنده فلان لپ تاپ به فرکانس بالایی می رسد اما در عمل اصولا سیستم کولینگ لپ تاپ اجازه رسیدن به چنین فرکانسی یا حداقل حفظ این فرکانس کاری برای مدت طولانی را نمی دهد. اما استفاده از چنین سیستم کولینگی در لپ تاپ ها امکان پذیر نیست چرا که فضای مورد نیاز فراهم نیست. در خصوص کارت گرافیک نیز چنین است. با این حال در مجموع پردازنده های لپ تاپی آنقدر قوی هستند که بتوانند هر بازی را به راحتی اجرا کنند و از این نظر مشکلی نیست، بلکه مشکل اصلی از نظر کارت گرافیک است.