این پردازنده سرعت بالایی دارد و در زمره قوی ترین سی پی یو های موجود در بازار می باشد. نسبت به عملکرد پردازنده های اینتل که گران تر هستند، کارآیی بیشتری دارد. دیگر پارامترهای مهم برای خرید کارت گرافیک را در مقاله چه پارامتر هایی در انتخاب کارت گرافیک مهم هستند، مطالعه کنید. سی پی یوهای Intel قدرت پردازش بالاتری دارن، اما اگه بخواید از نهایت قدرت اونا استفاده کنید به یک کارت گرافیک نیاز دارید. سی پی یو کامپیوتر کجاست؟ وقتی سی پی یو یک هسته داشته باشد، تمام پردازش در یک هسته انجام خواهد شد. بله؛ سی پی یو به هر حال به پردازش تمامی اطلاعات کامپیوتر شما خواهد پرداخت. برای آموزش اورکلاک میتونین مقالهی آموزش کامل اورکلاک سی پی یو رو بخونید. نسلهای سی پی یو AMD شامل پردازندههای نسل 3، 5، 7 و 9 هستند که محبوبیت زیادی در بازار کامپیوتر دارد. سی پی یو را برای چه کاربریای میخواهید؟ هر یک از این برندها نیز انواع مختلفی از سی پی یو را عرضه میکنند. این پردازندهها در طیف وسیعی از مدلها مانند Core، Xeon، Pentium و Celeron و در نسلهای متعددی مانند نهم، دهم و یازدهم عرضه میشوند که به آنها Coffee Lake، Comet/Ice Lake و Rocket/Tiger Lake نیز میگویند.
کمپانی AMD رقیب اصلی کمپانی اینتل است که برخی از پردازشگرهای آن قدرت زیادی دارند. این پردازنده که از سری جدید اینتل است با 8 هسته، یکی از قدر ترین پردازنده های موجود در بازار است. CPU های کدوم برند برای بازی مناسبتره؟ اما اگر به سراغ کارت گرافیکهایی برویم که در رده Lower High-End دستهبندی میشوند، اختلاف این دو برند چندان هم زیاد نخواهد بود. یا در واقع کارت های گرافیکی که توسط شرکت های مختلف تولید میشن ، چه فرقی با هم دارن ؟ به طور کلی CPU های سری Core i به نسخههای i7 ،i5 ،i3 و i9 تقسیم میشن. این در حالی است که پردازش در سی پی یو های چند هستهای بین هستهها تقسیم میشود. اگه میخواین راجع به گرافیک آنبرد بیشتر بدونین مقاله “7 نکتهای که باید درمورد کارت های گرافیک آنبرد و اختصاصی بدانید” رو مطالعه کنید. مقاومت حرارتی مناسب؛ در صورتی که پردازنده را برای فعالیتهای طولانی مدت و سنگین خریداری میکنید، باید اطمینان حاصل کنید که مقاومت حرارتی بالایی داشته باشند. به عنوان مثال، پردازنده مدل Intel Core i7-7500U سی پی یو دو هسته ای با معماری Kaby Lake با کلاک بین ۲.۷ تا ۳.۵ گیگاهرتز است که از Hyper Threading پشتیبانی میکند.
اینتل برای کاربرانی که بودجه زیادی در نظر ندارند، چیپهای Celeron و Pentium را ارایه داده که البته پنتیوم کمی سریعتراست و AMD هم خانواده Athlon را پیشنهاد میدهد. در ادامه عملکرد پردازندههای AMD و Intel رو با هم مقایسه میکنیم تا به جواب برسیم. فعالیت AMD به تولید CPU کامپیوتر محدود نمیشه و کارت گرافیک و مادربردهای مختلف هم برای Workstationها، کامپیوترهای شخصی و سرورها میسازه. در این مقاله ما به بررسی کارت گرافیک جدید AMD با نام Radeon RX 480 خواهیم پرداخت. رهگیری پرتو یا به شکل دقیقتر، رهگیری بلادرنگ پرتو (Real-Time Ray Tracing) ترندی جدید در حوزه گرافیک است که تا همین اواخر صرفا در انحصار هالیوود بود. این پسوند نامگذاریها در پردازندههای AMD، بخش مهم و تعیینکنندهای در تمایز محصولات از یکدیگر بوده و هریک معرف یک ویژگی منحصر به فرد خواهند بود. نگاهی دقیقتر,بررسی کارت گرافیکی HD 5770,به نظر میرسد که AMD منبعد قرار است که از طراحی خنک کنندهی دو اسلاته در طراحی جدید کارتهای خود استفاده نماید، چرا که طراحی و مکانیزم خنک کنندگی این کارت مانند دو کارت HD 5870 و HD 5850 بوده و با این کار باید کارتی بسیار خنک و بدون نویز را شاهد باشیم و باید قبول کرد که به طور کلی گرمای ناشی از کارت و نویز بیش از حد سری 4800 دیگر در سری 5000 مشاهده نخواهد شد.
کارت گرافیکها از پردازش موازی در پردازش حجم زیاد اطلاعات تصویری استفاده میکنند و نه تنها سرعت نمایش را بالا میبرند بلکه گرافیکهای سه بعدی پیچیده که در بازیها و کارهای گرافیکی حرفهای لازم است را فراهم میکنند. مثلا 8400 یعنی نسل 8. سه رقم بعدی مدل سی پی یو هست که هرچی بالاتر باشه یعنی مدل جدیدتریه. مثلا i5 یعنی 4 یا 6 هسته داره. این پردازنده، 24 هسته و 48 رشته پردازشی دارد. واقعیت این است که در نیازمندیهای روزمره نمیتوان تفاوت زیادی بین پردازنده اینتل و پردازنده AMD، قائل شد اما در بحث کاربری حرفهای داستان فرق اساسی دارد. اما اینکه آیا AMD واقعاً سرآمد فرآیند است یا نه ، موضوع بحث است: برخلاف intel ، AMD پردازنده های خود را تولید نمی کند. نسل سوم از پردازنده های ریسمانی (Threadripper) های این شرکت بر روی سوکت های جدیدی نصب می شوند و عملکرد فوق العاده بالا و بی رقیبی را ایجاد می کنند، اما قیمت آن ها نیز به همین اندازه بیشتر شده است. برای مثال پروسه ۷ نانومتری TSMC که AMD از آن در تولید چیپهای RDNA 2 (و RDNA و همینطور چیپهای Zen 3 موجود در پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس) بهره گرفته، مشخصا پرفورمنس و مشخصههای انرژی بهتری نسبت به پروسه ۸ نانومتری سامسونگ دارند.