اگه بخوام نتیجه گیری کنم اینجوری میشه : این رده بندی ها طبق تجربه و نظر سنجی در سایت های مختلف انجام شده و صرفا نظر شخصی من نیست . به هر حال اینم خودش یه مزیته و می تونه روی تصمیم گیری آدم تاثیر بذاره ! ■ بیشتر کارت های گرافیک ، باید یه برق جداگونه از پاور بهشون وصل شه تا مثل بچه آدم کار کنن . ■ همونطور که گفتم ، پورت ها و اتصالات ، توسط شرکت سازنده کارت گرافیک تعیین میشه ، یه شرکت شاید دو تا پورت HDMI بذاره ، شاید یکی بذاره ، شاید یه پورت DVI بذاره شاید نذاره ، تمام این مسائل توسط شرکت سازنده کارت گرافیک تعیین میشه و یکی از تفاوت های مهم کارت های گرافیکی هستش ! ■ بعضی از شرکت های تولید کننده کارت گرافیک برای اینکه بگن ما انسان های شریفی هستیم 🙂 یه بازی و یه پک نرم افزاری چیزی توی پکیج کارت گرافیک قرار میدن .
ما شروع بلافاصله با محدوده قیمت از این کارت. در وضوح تصویر 1080p ما از زیرمجموعه کوچکتری از 12 عنوان استفاده میکنیم تا از بازیهایی که CPU آنها در این وضوح بسیار محدود است جلوگیری کنیم، که در لپتاپ مجهز به کارت گرافیک RX 6800M اتفاق میافتد. کارت گرافیکهای سری Aorus مجهز به نورپردازی RGB بوده و به کمک نرم افزار اختصاصی خود میتوانند تا ۱۶ میلیون رنگ را در حالات مختلف به نمایش بگذارند. پس تا اینجا متوجه شدین که قضیه از چه قراره . در کل بعضی از شرکت های تولید کننده کارت گرافیک روی عملکرد کار می کنن ، بعضی دیگه روی کاهش نویز و صدا و بعضی دیگه هم روی مصرف توان کمتر کارت گرافیک کار می کنن . پردازنده مرکزی i7 7700K با طراحی توان حرارتی برابر با 95 وات مقدار انرژی بسیار بیشتری را در مقایسه با واحد پردازشگر Ryzen 7 1700 تحت مصرف خود قرار میدهد، اما این مهم در مقایسه با دیگر پردازندههای مرکزی موجود به میزان 4 وات کمتر میباشد (ذکر این نکته نیز ضروری است که انرژی مصرفی بیشتر واحد پردازشگر 1700x به پشتیبانی از فناوری XFR بازگردانی میگردد).
عملکرد حافظه در مجموع به پنهای باند (Bandwitch) آن بستگی دارد که با ترکیب سرعت حافظه با مجموع مقدار آن محاسبه میگردد. طبق بررسی ها،کارت گرافیک MX450 نسبت به نسخه گذشته خود یعنی MX350 (MX450 vs MX350) سی و سه درصد قدرت بیشتری دارد و از نظر عملکرد به GTX1050 شباهت دارد،اما اگر بخواهیم از نظر قیمتی مقایسه کنیم، خرید لپ تاپی با پردازنده گرافیکی MX450 بهتر از خرید یک لپ تاپ گرانتر با کارت گرفیک GTX1050 است. قیمت کارت گرافیک GTX 1650 با 4 گیگابایت رم به نسبت GTX 1050 Ti خیلی بیشتر نیست ولی در عملکرد تا 70 درصد قدرت بیشتری را در تستها نشان میدهد، به همین ارزش خرید بالایی دارد. این مدل کارت گرافیکها از سری RTX 2060 شروع میشوند و تا RTX 3090 ادامه دارند. البته به تازگی مدل های جدیدی از کارت گرافیک RTX 2060 با حافظه گرافیکی 12 گیگابایت GDDR6 عرضه بازاز شده است.
البته برای محک زدن صحت این ادعا باید تا معرفی رسمی این تواناییها از سوی AMD منتظر بمانیم. در حال حاضر دو تا شرکت هستن که چیپست گرافیکی تولید می کنن . خازن ها معمولا نقش نویز گیر رو در اینگونه مدارها دارن . اگه خازن های بی کیفیت استفاده شده باشه ، بعد از یه مدت خازن ها باد می کنن یا نشتی می کنن و کارت گرافیک خراب میشه . ضمن اینکه در بعضی مواقع ، اگه خازن بی کیفیت باشه ، بعد از یه مدت ، شرع می کنه به سوت کشیدن . البته مسئله گارانتی در ایران انحصاریه و گارانتی بین المللی نیست اما در خارج از این مرز و بوم ، هر شرکت ، کارت های گرافیک خودش رو گارانتی می کنه . البته شرکت های انویدیا و AMD موقعی که یه پردازنده گرافیکی تولید می کنن ، خودشون یه کارت گرافیک می سازن که بهش میگن کارت گرافیک مرجع یا به انگلیسی Reference . نوع گارانتی ، مدت گارانتی و نحوه پشتیبانی و خدمات شرکت های سازنده کارت گرافیک ، یکی از مهم ترین تفاوت های بین کارت های گرافیک حسوب میشه البته همونطور که گفتم در خارج از ایران !