برای این بررسی مادربرد از نوع ATX و مدل Asus Z97-Pro Gamer در نظر گرفته شده است. همانطور که در تصویر میبینید تمام اجزا و جزییات آن کاملاْ مشخص است. تقریباْ همهی اجزای آن در تمام مادربردهای دیگر وجود دارد و تنها از نظر شکل و شمایل متفاوت هستند. از ویژگی دیگر مادربرد بهتر این است که برخی مادربردها مجهز به وای فای هستند، البته با روی کارآمدن پورت یو اس پی به جرات می توان گفت امکان خوبی ایجاد شده است که سرعت زیادی در خواندن یا نوشتن اطلاعات بر روی فلش ها دارد. تمام این نکات شما را برای خرید بهتر و دقیق تر یک مادربرد آماده تر ميكند.
است و معمولا در مادربردهای مختلف بین 4 تا 10 عدد از این پورت وجود دارد. یکی دیگر از نکات مهم و به عبارت بهتر یکی از تفاوتهای مهم در مادربردها مربوط به پیکربندی بخش VRM یا مدار تغذیۀ مادربرد است که تاثیر بسزایی در قیمت نهایی محصول و پایداری آن در شرایط مختلف، به ویژه در زمان اورکلاک سیستم خواهد داشت. استفاده از قطعات الکترونیکی باکیفیت و تعداد فازهای مورد استفاده در طراحی این بخش باعث افزایش کیفیت و تغذیۀ پایدار بخشهای مختلف سیستم و به ویژه پردازندۀ آن میشود. سلام، بله معمولا اکثر پردازندهها یه گرافیک کوچیک هم روی خودشون دارند که در صورت نبود کارت گرافیک جداگانه، سیستم از اون گرافیک استفاده میکنه، اما همونطوری که خودتون هم گفتید این گرافیک در اجرای بازیهای سنگین ضعیف عمل میکنه، چون قدرتش چندان زیاد نیست.
در صورتیکه قصد استفاده از فلاپی درایو و یا یک پورت موازی و … وجود داشت، می بایست یک برد جداگانه تهیه و آن را از طریق یکی از اسلات های موجود، به برد اصلی متصل کرد. وضعیت فوق سرگذشت اولین بردهای اصلی استفاده شده در کامپیوترهای شخصی بود.شرکت مجله خبری محصولات ای ام دی های آی . بی .ام و اپل با ایجاد تغییرات اساسی، بردهائی را طراحی نمودند که امکان اضافه کرد پتانسیل های دلخواه و جدید در هر زمان میسر بوده و تولید کنندگان متعدد بتوانند محصولات خود را بر اساس استانداردهای فوق طراحی و به بازار عرضه نمایند.
مادربورد ASUS B75M-A استوک سوکت 1155
وقتی براکت را از روی مادربرد برمیداریم با تعداد زیادی پین مشاهده میکنیم. بهطور کلی هرچه پردازندهها توانایی و قدرت بیشتری داشته باشند (از نظر تعداد هسته، مقدار حافظه نهان و…)، پینهای بیشتری در سوکت یافت میشود. وظیفهی بیشتر پینها برای ارسال و دریافت دادهها به ویژگی مهم بعدی این مقاله است. در مادربرد حافظهای محدود و فقط خواندنی به نام سیماس وجود دارد که اطلاعات فنی اجزای سختافزاری و الکترونیکی کامپیوتر را در خود نگه میدارد. در هنگام راهاندازی سیستم، این حافظه اطلاعات لازم را دربارهٔ کامپیوتر به سیستم میدهد تا تمامی اجزای سختافزاری به درستی شناخته و هماهنگ شوند.
در بین این دو، پل شمالی که بیشتر به چیپ ست مادربرد معروف است، نقش فرماندهی سیستم را برعهده داشته و پل جنوبی در نقش معاون او ایفای نقش می کند. مادربرد اصلیترین بخش یک رایانه به شمار میرود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان طور که از نامش پیداست تنها یک پردازندهاست. ارتباط پردازشگر یا CPU با ابزار خارجی (به جز در موارد معدود) توسط BIOS (بایوس) انجام میگیرد و در حقیقت بین پردازشگر و ورودی/خروجیها همواره یک مدار واسط وجود دارد. این اسلات برای اتصال کابل ساتا به مادربرد استفاده میشود، این کابل را میتوانید همراه هارد یا درایو سی دی و دی وی دی خود بیابید، معمولا ۴ عدد از این اسلاتها بر روی برد اصلی قرار دارد که به ترتیب اولویت با شماره های ۰، ۱، ۲ و ۳ بر روی برد مشخص شده. اگر کیس کامپیوتر خود را باز کرده و نگاهی به داخل آن بیاندازید، یک قطعه الکترونیکی بزرگ را مشاهده میکنید که بقیه قطعات سخت افزاری را به یکدیگر متصل کرده است.
چگونه بفهمیم مادربورد کامپیوترمان چیست؟
برند ایسوس در زمینه تولید قطعات مختلف کامپیوتری فعالیت دارد و به خصوص در زمینه تولید مادربرد، بسیار قوی عمل کرده است و همیشه مادربردهای این برند جزو پرفروش ترین و بهترین مادربردها دیده شده است. یکی از محبوب ترین مادربردهای این برند، مادربرد PRIME H310-PLUS است که بسیار بهینه می باشد و هزینه مناسبی نیز دارد. به طور کلی می توان گفت که با توجه به کارایی، مادربردهای ایسوس انتخاب های مناسب تر و با قیمت های اقتصادی تری را در اختیار مشتریان قرار می دهد. سی پی یو یا همان پردازنده مرکزی بدون شک مهم ترین قسمت کامپیوتر شما محسوب می شود. وظیفه سی پی یو پردازش تمامی اطلاعاتی است که شما با آن ها سروکار دارید.
- این بخش نیز مانند پردازندۀ صوتی به شکل آنبرد در تمامی مادربردهای سری دسکتاپ وجود دارد و امکان اتصال تجهیزات LAN مانند مودم ADSL را در اختیار کاربر قرار میدهد.
- این مادربرد های قابلیت اورکلاک بسیار بالایی دارند و برای گیمر هایی که کیس های گیمینگ پایین می بندند؛ بسیار مناسب است.
- روی این نوع مادربرد 370 پی پردازنده وجود دارد و از پردازنده های Cyrix III Via، Intel Premium III و Celeron پشتیبانی می کنند.
- انتخاب و خرید مادربرد کیس تقریبا آسانتر از یافتن مادربرد مناسب برای لپتاپ است.
تصویر بالا، از یک مادربرد ASRock 939SLI32، به وضوح تراشههای NB/SB را نشان میدهد؛ هر دوی آنها در زیر هیتسینکهای آلومینیومی پنهان هستند؛ اما یکی از آنها که به سوکت پردازنده نزدیکتر است و در وسط تصویر قرار گرفته، Northbridge است. چند سال پس از پایان استفاده از این محصول، هر دو تولیدکنندهی پردازنده، یعنی اینتل و AMD، پردازندههایی را عرضه کردند که NB در آنها ادغام شده بود. از طرفی اما Southbridge جدا مانده است و احتمال استفاده از آن در آینده قابل پیشبینی است. جالب اینجا است که هر دو تولیدکنندهی CPU استفاده از نام SB را متوقف کردهاند و به آن لقب تراشه (نام اطلاقی اینتل PCH، مرکز کنترل پلتفرم است) میدهند؛ حتی اگر تراشهای واحد باشد. استفادهی همزمان از هر دو کنترلر عملکرد کلی سیستم حافظه را افزایش میدهد.
ASUS PRIME H670-PLUS D4 LGA 1700 (Intel 12th Gen) ATX Motherboard
این پورتها را میتوانید در پشت کیس خود مشاهده کنید، هنگامی که شما سیم مانیتور یا پرینتر را به کیس متصل میکنید در واقع دارید آنها را مستقیما به برد اصلی مرتبط میکنید. درب کیس کامپیوترتان را باز کنید و تولیدکننده و شماره مدل مادربورد که روی آن هک شده است، ببینید. همچنین در سراسر این مادربرد کانکتورهای زیادی از جمله فن و پورت USB اضافی وجود دارد؛ با اینکه همهی مادربردها به این کانکتورها مجهز نیستند، اما درحالحاضر عموم محصولات موجود در بازار از آنها بهره میبرند. با وجود اینکه تراشه اینتل دارای یک آداپتور شبکهی داخلی است، اما ایسوس ترجیح داده که از اتصالات پرسرعت ارزشمند دیگری استفاده کند و تراشهی دیگری از اینتل بهنام به آن افزوده است. این تراشه سوکت اترنتقرمز را که در مجموعهی I/O وجود داشت، مدیریت میکند. همانطور که در تصویر میبینید فلزی نقرهای استادیومی شکل، نوعی نوسانساز کریستالی کوارتز است که سیگنال زمانبندی فرکانس پایینی را فراهم میکنم تا تراشهی شبکه بتواند همگامسازی شود.