عملکرد Radeon RX 580 بسیار شبیه Radeon RX 480 است و دقیقاً از همان تراشه گرافیکی قبلی استفاده شده و به همین دلیل توصیه میشود انواع کارت های سری Radeon RX 400 را از لیست خودتان حذف نکنید، چون تفاوت زیادی بین سری RX 400 و RX 500 وجود ندارد. مشخصات عرضه گردیده تحت نام تراشه هدایتگر B350 گستره متنوعی از انواع درگاههای یو اس بی گوناگون را در بطن خود جای داده است که تعداد آنها با عنایت به تراشههای سوم شخص مورد استفاده توسط توسعهدهندگان سختافزارهای مادربرد قابل افزایش میباشد. کمپانی اینتل به همراه پردازندههای مرکزی نسل هفتم Kaby Lake خود، گستره مناسبی از انواع تراشههای هدایتگر مختلف را با پشتیبانی از ویژگیهای گوناگون نیز عرضه ساخته است تا تمامی بخشهای مختلف بازار را تحت پوشش خود در آورده و محصولی برای تمام ردههای گوناگون در اختیار مصرفکنندگان قرار گیرد. نکته دیگر، استفاده از پردازنده گرافیکی یکپارچه در این پردازندهها با معماری RDNA 2 خود شرکت AMD است! این ویژگی در پردازندههای جدید AMD موجود بوده و در اجرای بازیهای AAA برای لپ تاپهای بسیار نازک، کارا است. این دسته از کارتهای گرافیک بهترین گزینه برای اجرای بازی در رزولوشن 4K است و قیمت بسیار بالایی دارد؛ این کارت گرافیکها برای اجرای بازی در رزولوشنهای کمتر با اعمال قابلیتهای افزوده نیز به خوبی پشتیبانی میکند.
از جمله این کارها میتوان به استریم با توییچ (Twitch)، ضبط گیمپلی بازی و نمایش اعداد عملکرد روی نمایشگر اشاره کرد. درحالیکه عملکرد ضعیف کمپانی AMD در حوزه طراحی و ساخت واحدهای پردازنده مرکزی و نبود رقیب بازار را به خلسه دهشتناکی فرو برده و نتیجه آن را هماکنون در قالب پیشرفت لاکپشتی وار فناوری و افزایش بسیار اندک کارایی محصولات در هر نسل میتوانیم نظارهگر باشیم، کمپانی حریص و طماع اینتل نیز که مسیر ماهیگیری از آب گلآلود را در مقابل خود هموار دیده است شروع به عرضه پردازندههای مرکزی خود با نرخهایی به دور از تصور نماییده که فاکتور کارایی در قابل قیمت پرداختی بههیچعنوان در آنها به چشم نمیخورد، اما دیگر نوبت آن رسیده است تا کمپانی نامبرده تغییراتی اساسی را در سیاستهای خود به کار بسته و حرکت بهسوی مسیری دیگر را در دستور کار خود قرار دهد، زیرا واحدهای پردازنده مرکزی Ryzen برخلاف گذشته دیگر بر روی کاغذ از قدرت فراوانی برخوردار نبوده و این مهم را بهصورت عملی به کار بسته است. تنظیمات موجود در این بخش به طور مستقیم بر روی عملکرد بازی ها اثر گذار هستند. ■ سری R9 : این سری قوی ترین گرافیک ها رو داره و مخصوص بازی و مالتی میدیا طراحی شده .
تراشه نامبرده پتانسیلهای عملکردی و ورودی/خروجیهای سختافزار مادربرد را با افزودن تعداد هشت مسیر انتقالی نسل دوم PCI-e، شش درگاه نسل دوم و سوم یو اس بی بهصورت مجزا، دو درگاه نسل دوم USB 3.1 افزایش داده و پشتیبانی از قابلیتهایی نظیر اورکلاک و پیکربندی CrossFire و SLI از جمله دیگر مشخصههای تراشه مذکور به شمار میروند. تراشه سری فوق برای آن دسته از افرادی طراحی گردیده است که مشخصههایی از جمله عملکرد حداکثری، ویژگیهای هنگفت، مسیرها و درگاههای ورودی و خروجی متنوع و علاوه بر آن قابلیتهایی نظیر پشتیبانی از اورکلاک و پیکربندی چند پردازشگره تراشههای گرافیکی را مدنظر دارند. AMD سرانجام رسما کارت گرافیکهای معماری Navi یعنی سری Radeon RX 5700 را عرضه کرد تا بخش مهم کارایی بر قیمت را هدف بگیرد، جاییکه قیمتها در محدوده 350 تا 500 دلار قرار میگیرند. در سال 2000، AMD پردازنده Athlon را معرفی کرد که برای اجرای سیستمعامل ویندوز Microsoft Corporation طراحی شدهبود. همین ابتدا این را بگوییم که اکثر مدل های معرفی شده این سری، تقریبا همان مدل های سری Radeon HD 7000 نسل گذشته با تغییراتی در فرکانس هسته و چیپ های حافظه و توان مصرفی پایین تر به سنبت کارت های نسل گذشته است و تفاوت آنچنانی بین سری Radeon R7 و Radeon HD 7000 وجود ندارد.
البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که کمپانی AMD در حوزه طراحی و ساخت واحدهای پردازنده مرکزی ناهمگن بسیار قدرتمند عمل کرده است، اما محصولات موجود در این دسته متأسفانه در صنایع گوناگونی همچون بازیهای رایانهای که عموم مصرفکنندگان بازار را تشکیل میدهد حرفی برای گفتن ندارند. پیشتر گفته شد که کمپانی AMD با طراحی و عرضه محصولات جدید و نوین خود تحت نام تجاری Ryzen ورود مجدد طوفانی و قدرتمندی را به بازار پردازندههای مرکزی انجام داده و کاربران بسیاری را حیرت زده کرده است، اما آیا این مهم از حقیقت برخوردار بوده و واحدهای پردازشگر تازه نفس کمپانی نامبرده از توان رقابت با محصولات اینتل برخوردار میباشند؟ را با خود به ارمغان آورده و دست کمپانیهای سازنده مادربرد را در زمینه فزونی ویژگیهای محصولات خود بازتر میگذارند. علاوه بر آن با انتشار اخبار رسمی از جانب کمپانیهای ای ام دی و انویدیا مبنی بر قطع پشتیبانی از فناوریهای SLI و Crossfire، دیگر وجود انبوه تعداد مسیرهای انتقال اطلاعات برخلاف قبل فاکتوری مهم و اساسی به شمار نمیرود. افزودن تعداد 6 مسیر نسل دوم PCI-e و پشتیبانی از فناوری DDR4 از جمله دیگر قابلیتهای مهم و اساسی چیپست فوق به شمار میروند. از جمله گزینههای مربوطه جهت ایجاد تغییرات و به دنبال آن کاهش قیمت تمام شده چیپست به شمار میروند.