پس هرطور که به قضیه نگاه کنید، هنوز تکنولوژی ۷ نانومتری شرکتهای سختافزاری به حدی نرسیده که بتواند بدون هیچگونه مصالحهای از پس اجرای بازیهای روز با همه ویژگیهای ذکر شده بر بیاید. یک انتقاد رایج نسبت به سری RX 5700 داغ شدن بیشتر آنها نسبت به رقبا بوده است که چند نشریه سخت افزار نیز در بررسیهای خود این نکته را ذکر کردهاند. البته در عین حال شایان ذکر است که قیمت کارت های گرافیک AMD در ایران به علت تقاضای کمتر ارزانتر است، پس با توجه به هدف خود در گیمینگ، بهترین انتخاب شما میتواند مدلی از هر کدام از این رقبای کهن باشد. با توجه به نیاز پردازشی بسیار زیاد رزولوشن ۴K و ری تریسینگ که به صورت همزمان روی دستگاهها وارد میشود، تکنولوژی DLSS انویدیا میتواند نقش همان ناجی را بازی کند که مدتهاست منتظر آن هستیم. ولی RTX 3080 نه تنها بهراحتی میتواند از پس گیمینگ با رزولوشن ۴K بر بیاید، بلکه با استفاده از تکنولوژی DLSS انویدیا بهرهوری از ویژگی سنگین ری تریسینگ را برای همه خریداران خود ممکن میسازد. برای درک قدرت واقعی این فناوری جدید، کافیست مثال روبهرو را در نظر بگیرید؛ اگر شما دارندهی یک کارت RTX 2080 Ti باشید که پرچمدار نسل قبل بود، اثر سنگین Control را در تنظیمات بالا و رزولوشن ۴K با میانگین فریم ۴۰ در ثانیه تجربه خواهید کرد.
در مقایسه کارت گرافیک AMD با دو کارت دیگر بد نیست بدانید که کارت گرافیکهای نسل جدید AMD با اسم رمز Navi که در ایکس باکسهای سری ایکس کاربرد دارند، از ویژگی ردیابی پرتو برخوردارند و همین مسئله بازار رقابت را از انحصار انویدیا درآورده است. کارت Radeon RX 580 برای استفاده در رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ طراحی شده و از تمام ویژگی های پلتفرم DirectX 12.0 پشتیبانی میکند و از نظر قدرت پردازشی و عملکرد درون بازی با نسخه ۶ گیگابایتی کارت گرافیک GTX 1060 فقط ۶ درصد اختلاف دارد که البته محسوس نیست. مسلما در همین محدوده قیمت، کارت گرافیک RX 6800 XT از قدرت بسیار بیشتری برخوردار است. در ادامه قصد داریم با استفاده از هدفگذاری بر اساس عملکرد مورد نظر خریداران، بهترین کارتهای گرافیک انویدیا و ایامدی را در هر محدوده قیمت به شما معرفی کنیم. با توجه به اینکه شرکت ایامدی مشغول کار بر روی تراشه کنسولهای نسل نهم بود و خیلی دیرتر از انویدیا وارد بازی ری تریسینگ شد، متأسفانه هنوز تیم قرمز معادل این تکنولوژی خارقالعاده را معرفی نکرده است.
حتی کنسولهای ایکسباکس سری ایکس و پلیاستیشن ۵ در حال حاضر نمیتوانند از سختافزار ۱۲ ترافلاپسی و ۹ ترافلاپسی خود توقع خروجی ۴K با نرخ فریم ۶۰ و ویژگی ری تریسینگ داشته باشند. کارت گرافیک RTX 3070 شاید در بازار خارجی در حال حاضر جذابترین گزینه خرید کاربران باشد که با قیمت معادل کنسول نسل نهم، قدرتی بهینهتر از آنها به کاربران ارائه میدهد. در این صورت شاید بهترین گزینه شما کارت گرافیک معادل از سوی شرکت رقیب یعنی ایامدی باشد؛ غولی به نام RX 6800 XT که هماکنون با نصف قیمت به فروش میرسد. پرچمدار حال حاضر انویدیا که هماکنون با قیمت پایه ۷۰۰ دلار در بازار به فروش میرسد، بیشک قدرتمندترین کارت گرافیک حال حاضر دنیا است که تنها توسط برادر بزرگتر خود یعنی RTX 3090 به چالش کشیده میشود. همانطور که در بنچمارکهای ذیل مشاهده میکنید، پرچمدار تیم سبز بهراحتی از پس اجرای بازیها با کیفیت الترا اچدی و بالاترین تنظیمات بر میآید و با خرید آن تا پایان نسل نهم یعنی ۷ الی ۸ سال دیگر دغدغه اجرای عناوین روز را نخواهید داشت. از طرفی شرایط نامعلوم قیمت کارت گرافیک در فضای داخلی و از طرف دیگر جهش نسلی از کنسولهای پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان به پلیاستیشن ۵ و سری ایکس همه و همه باعث شده تا بسیاری از گیمرهایی که از کامپیوتر بهعنوان پلتفرم اصلی استفاده میکنند در انتخاب این قطعات دچار سردرگمی شوند.
تراشه شش هسته ای 12 رشته ای 9 میلیون تومان قیمت دارد که نسبت به نسل قبلی خود افزایش قیمت داشته است, اما بیش از اندازه کافی بازی و عملکرد برنامه را برای توجیه برتری خود به ارمغان می آورد. از طرفی متأسفانه قیمت فضایی این کارت گرافیک در بازار داخلی باعث شده تا بسیاری حتی با وجود قدرت زیاد آن از خرید امتناع کنند. نرخ فریم دهی از قدرت پردازشی و حافظه ویدئویی ناشی میشود اما وضوح تصویر، کیفیت محتوای بازی، بهینه بودن موتور بازی، اعمال فیلترها و سطح جزئیات مستقیماً بر روی آن تاثیر میگذارد. مسلما اگر از خریداران خوششانس این مدل بسیار محبوب و بهینه نبودید، دیگر نمیتوانید به آن بهعنوان یک گزینه معقول نگاه کنید، چرا که نه از تکنولوژی رهگیری پرتو حمایت میکند و نه از فناوری سوپرسمپلینگ (افزایش کیفیت خروجی تصویر با استفاده از رزولوشنهای بالا) معجزهآسای انویدیا تحت عنوان DLSS که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. البته رهگیری پرتو در کارت RTX 3080 بدون استفاده از DLSS یک خروجی مشابه با پرچمدار رقیب ارائه میدهد. حتی تا قبل از کارتهای RDNA 2 معروف به Big Navi که چند ماه قبل در بازار عرضه شدند، کارتهای ایامدی از تکنولوژی رهگیری پرتو پشتیبانی نمیکردند.