گزارشها حاکی از آن است که کارت گرافیک پرچمدار Xe HPG شرکت اینتل مجهز به ویژگی رهگیری پرتو است. شرکت AMD برای پوشاندن این شکاف سری کارتهای گرافیک رده متوسط خود یعنی RX 5600 XT رادئون را وارد بازار کرده است که از معماری جدید 7 نانومتری RDNA استفاده میکنند. مشکل این فناوری در زمینه پردازنده ها و کارت های گرافیک اینتل، انویدیا این است که بخش اعظمی از بازار کارت ها و پردازنده های گرافیکی در دست این دو کمپانی است که هنوز با Mantle سزگاری ندارند. گزینههای دیگری نیز در AMD Radeon Software وجود دارند، اما اطلاع از کاربرد گزینههای بالا میتواند اعتماد به نفس کافی را جهت کار با ویژگیهای مختلف این نرمافزار، به شما ارائه دهد. البته که هنگام خرید یک کامپیوتر جدید، انتخاب میان AMD یا انویدیا تنها انتخاب شما نیست و از سوی دیگر باید بین پردازندههای AMD یا Intel یکی را انتخاب کنید.
این سیلیکون در سراسر ۸۰ واحد محاسبه گر منطقی (CUs) خودش دارای ۵۱۲۰ واحد پردازنده جرانی، ۸۰ شتاب دهنده Ray (یک عدد در هر CU)، تعداد ۳۲۰ واحد TMUs و ۱۲۸ واحد ROPs است. کارت گرافیک RX 6800 کاهش بیشتر داشته و رقم واحد محاسبه گر منطقی (CUs) آن به ۶۰ عدد میرسد، ولی هنوز نمیدانیم تعداد موتورهای سایه زنی کامل است یا اینکه ۱۰ واحد Dual CUs به صورت تصادفی غیر فعال شدند. این PipeLine به صورت یک موتور پردازشی کاملا جدا و قابل برنامه ریزی عمل میکند و توسعه دهندهگان هم میتوانند به بهترین شکل ممکن از آن در جهت اهداف خود استفاده کنند.در کارت های نسل گذشته AMD پردازش تمامی صدا ها توسط پردازنده مرکزی(CPU) انجام میشد، درحالی که در سری جدید کارت های گرافیک AMD، پردازش صدا توسط DSP مخصوص تعبیه شده در GPU انجام میشود. اساس Mantle به گونه ای شکل گرفته است که کار را برای برنامه نویسان راحت تر کند. در حال حاضر تستها نشان میدهند که گرچه مصرف انرژی در پردازشگرهای گرافیکی قدیمیتر انویدیا به شکل قابل توجهی بهتر است، اختلاف در سختافزارهای نسل جدید شکلی تازه به خود گرفته است. یکی از رایج ترین اشتباهاتی که افراد هنگام نصب کارت گرافیک جدید انجام می دهند ، اتصال مانیتور به درگاه اشتباه است.
بدین ترتیب مانیتور شما بهتر میتواند کارهای مربوط به نمایش تصویر را انجام دهد. شاید آخرین چیزی که در هنگام سرهم کردن یا ارتقا یک سیستم به ذهن کسی خطور کند این است که آیا پیچهای کارت گرافیک به اندازه کافی محکم هستند؟ انویدیا کارت گرافیکهای Nvidia GeForce RTX 3080 ،RTX 3080 Ti و حتی Nvidia GeForce RTX 3090 را منتشر کرده و ای ام دی نیز دست به عرضه کارت گرافیک Radeon RX 6900 XT زده است. اگر فرض کنیم تعداد پردازندههای جریانی (stream processor) تغییری نخواهد کرد، احتمالا RX 6900 XTX از سرعت کلاک بوستشده ۲۴۳۵ مگاهرتز بهرهمند خواهد بود. AMD با افزودن ۱۲۸ واحد ROP، تعداد این واحدها را دو برابر کرده و حالا هر دو کارت RX 6800 XT و RX 6900 XT دارای ۱۲۸ واحد ROP هستند، در حالی که RX 6800 تنها ۹۶ واحد ROP دارد. به لطف تغییراتی که روی سیلیکون RX 6800 XT انجام شده، این کارت گرافیک میتواند از ۷۲ واحد CUs از ۸۰ واحد موجود را استفاده کند (یعنی فقط یک عدد Dual CU غیر فعال در هر موتور سایه زنی) که نتیجه آن ۴۶۰۸ عدد پردازنده جریانی، ۲۸۸ واحد TMUs و ۱۲۸ عدد ROPs بدون تغییر است. با این حساب، کارت گرافیک RX 6800 دارای ۳۸۴۰ پردازنده جریانی، ۲۴۰ واحد TMUs، تعداد ۶۰ عدد شتاب دهنده سخت افزاری Ray و ۹۶ واحد ROPs است.
مثلاً نرخ سایه زنی متغیر (VRS) و حتی فناوری Ray Tracing که به لطف حضور کنسول های نسل جدید، در کارت های گرافیک سری Radeon RX 6000 شاهد حضور سخت افزاری آنها هستیم. کنسول هایی که برای اجرای گیمینگ در رزولوشن ۴K Ultra HD طراحی شدند و بر خلاف نسل قبل از فناوری Ray Tracing نیز به صورت سخت افزاری استفاده میکنند. هشت هسته و 16 رشته باعث می شود که بیشتر وظایف پرتاب شده روی پردازنده به راحتی انجام شود و در صورت داشتن خنک کننده کافی ، قفل آن برای فضای اضافی سر باز نمی شود. در نسل جدید و سری جدید تولیدات کمپانی AMD نحوه نامگذاری کارت های گرافیکی تغییر کرده است و تمام کارت های گرافیکی کمپانی AMD از این به بعد به صورت Radeon R XXX۰X نام گذاری میشوند. پردازنده های Ryzen در چهار سطح ۳، ۵، ۷ و ۹ طبقه بندی و نام گذاری شده اند.