خبر خوش این است که در برابر طوفان افسارگسیختهی مایکروسافت و سونی و عرض اندام آنها با کنسولهای قدرتمند و جدید خود، شرکتهای سختافزاری با چند تکنولوژی جدید به مصاف رقبای خود میروند. حتی تا قبل از کارتهای RDNA 2 معروف به Big Navi که چند ماه قبل در بازار عرضه شدند، کارتهای ایامدی از تکنولوژی رهگیری پرتو پشتیبانی نمیکردند. ظرفیت حافظه 8 گیگابایت و سرعت رم GDDR5 از دیگر ویژگی های برجسته این کارت گرافیک است که می تواند برای اجرای بازی در اوقات فراغت نیز مناسب باشد و عملکرد رضایت بخشی را ارائه کند هر چند که این محصول مختص به کارهای گرافیکی طراحی شده است. سرعت پینها 16 گیگابایت بر ثانیه حفظ میشود که پهنای باند کلی را به 256 گیگابایت بر ثانیه میرساند. اما RDNA2 آمده که این روند را تغییر دهد و با دیدی بلند مدت به بازار کارت های رده بالا برای کسب سهم وارد میدان شده است. با در نظر گرفتن این موضوع که قیمت پرچمداران دو شرکت و محصولات میانرده آنها در یک دامنه قیمتی قرار دارند، شاید انتخاب برای بسیاری از بازیکنان سخت شود.
با این حال چه پیشرفت در شرکت Intel و پردازنده های آن باشد و یا در پردازنده های AMD همگی ما از نعمت داشتن پردازنده های قوی خشنود خواهیم شد. کارت گرافیک RTX 3070 شاید در بازار خارجی در حال حاضر جذابترین گزینه خرید کاربران باشد که با قیمت معادل کنسول نسل نهم، قدرتی بهینهتر از آنها به کاربران ارائه میدهد. در واقع، اگر ری تریسینگ را از معادله حذف کنیم، پرچمدار شرکت AMD با اختلاف کم رقیب خود را در اکثر بازیها شکست میدهد. ولی RTX 3080 نه تنها بهراحتی میتواند از پس گیمینگ با رزولوشن ۴K بر بیاید، بلکه با استفاده از تکنولوژی DLSS انویدیا بهرهوری از ویژگی سنگین ری تریسینگ را برای همه خریداران خود ممکن میسازد. با توجه به نیاز پردازشی بسیار زیاد رزولوشن ۴K و ری تریسینگ که به صورت همزمان روی دستگاهها وارد میشود، تکنولوژی DLSS انویدیا میتواند نقش همان ناجی را بازی کند که مدتهاست منتظر آن هستیم. البته حتی اگر ری تریسینگ برای شما از اهمیت برخوردار است و مانند بسیاری از ما شیفتهی تکنولوژی DLSS انویدیا شدهاید، این را در نظر بگیرید که ایامدی مسلما معادل این فناوری را بهزودی به بازار ارائه میدهد، پس به طور کلی میتوان ادعا کرد که RX 6800 XT در حال حاضر قدرتمندترین کارت گرافیک مقرونبهصرفه بازار است که بهراحتی از پس اجرای بازیها در رزولوشن ۴K تا پایان نسل نهم بر میآید و از طرفی میتوان به آن بهعنوان یک سرمایهگذاری دراز مدت نگاه کرد.
در واقع AMD با عرضه این پردازندهها، یک انتخاب قدرتمند با قیمت رقابتی که امکان انجام همه نوع پردازشی را دارد به کاربران ارائه میدهد. در اینجا تکنولوژی DLSS به شما این امکان را میدهد تا بازی را با همان کیفیت ۴K در رزولوشن ۱۴۴۰p رندر و به جای ۴۰ فریم، آن را با میانگین ۶۰ الی ۷۰ فریم در ثانیه تجربه کنید که این به عبارتی ۷۰% عملکرد را افزایش داده است! حتی این امکان وجود دارد که تکنیک سوپرسمپلینگ جدید AMD که هماکنون با نام FidelityFX شناخته میشود، در کنسولهای نسل نهم هم به بهبود عملکرد کمک کند. از طرفی متأسفانه قیمت فضایی این کارت گرافیک در بازار داخلی باعث شده تا بسیاری حتی با وجود قدرت زیاد آن از خرید امتناع کنند. از طرفی شرایط نامعلوم قیمت کارت گرافیک در فضای داخلی و از طرف دیگر جهش نسلی از کنسولهای پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان به پلیاستیشن ۵ و سری ایکس همه و همه باعث شده تا بسیاری از گیمرهایی که از کامپیوتر بهعنوان پلتفرم اصلی استفاده میکنند در انتخاب این قطعات دچار سردرگمی شوند. کاهش عملکرد همچنین با افزایش صدا هم همراه هست، چرا که فنها شروع به چرخش سریعتر میکنند تا حرارت بیشتری را دفع کنند.
DLSS انویدیا چیست و چرا از اهمیت برخوردار است؟ از دیگر مشخصه های مهم و جالب توجه این کارت گرافیک، مصرف بسیار پایین آن می باشد که تنها 160 وات است و در مقایسه با عملکرد فوق العاده ای که این کارت گرافیک انویدیا ارائه می دهد بسیار ایده آل است. از سوی دیگر سرعت پردازنده AMD تقریبا شبیه به اینتل است اما انرژی مصرفی بیشتری دارد، بنابراین در مقایسه با پردازندههای Intel Core ، مصرف برق بسیار بیشتری خواهد داشت. این کارت گرافیک AMD یکی از بهترین کارت گرافیک ها برای مدلسازی، کارهای 3D و شبیه سازی است. این نام گذاریها تا حد زیادی شبیه به نام گذاریها در پردازندههای اینتل هستند. در رده پنجم نیز ۵۹۰۰X، با کارایی بهتر یا برابر با Core i9 11900K است که آن را به یک انتخاب بی نقص تبدیل کرده است. این کارت گرافیک به یک پردازنده قدرتمند با 1792 هسته کودا مجهز است که توانایی رندرینگ با کیفیت تصویر بالای 1080P را فراهم می کند. در عمل، DLSS به شما این اجازه را میدهد که بازی خود را در رزولوشن ۷۲۰p رندر کنید و از عملکرد بهینهی کارت گرافیک در این حالت بهره ببرید و خروجی نهایی خود را در وضوح تصویر ۱۴۴۰p یا حتی بیشتر دریافت کنید؛ حال آنکه کیفیت واقعی تصویر در مقایسه از رزولوشن ۱۰۸۰p یا فول اچدی هم بهتر ظاهر میشود.