از دیگر انواع منبع تغذیه کامپیوتر، منبع تغذیه با تنظیم موجدار است که از شکل و طرح اولیه منبع تغذیه تنظیم خطی الگوبرداری شده است. در این نوع منبع تغذیه یک ترانزیستور برای روشن و خاموش شدن آن قرارگرفته میشود. در منبع تغذیههای با تنظیم موجدار حالتهای اشباع یا قطع در صورت لزوم جریان برق DC را به یک خازن بزرگ انتقال خواهند داد تا میزان ولتاژهای خروجی از یک نقطه تنظیم حفظ شوند. منبع تغذیه سوئیچینگ را در مقایسه با دیگر طرحها میتوان کاملاً مستقل از ولتاژ ورودی آن ساخت و بر روی هر نوع سیستم برقی یا الکتریکی کار خواهد کرد. بارزترین ویژگی این نوع پاور، بازده بسیار زیاد آن بوده چونکه توان مصرفی منبع تغذیه سوئیچینگ بسیار ناچیز است. از دیگر ویژگی یا مزیت این نوع منبع تغذیه میتوان به وزن سبک و حجم کم اشاره کرد.
مهندسی برق
برای ادامه میتوانید مقاله راهنمای خرید منبع تغذیه را نیز مطالعه کنید. در این دسته میتوانید پاور ساپلای با روکش فلزی و ترمینال پیچ را بیابید. منبع تغذیهٔ لپتاپها، معمولاً ولتاژی از ۱۲ تا ۲۴ ولت مستقیم تولیدمیکنند. این نوع منبع تغذیه، انرژی به دست آمده را از یک منبع برق دیود می گیرد و ولتاژ را کاهش می دهد. هر دو مدل سیستم هواپیمای تجاری و نظامی نیازمند منبع تغدیه DC به DC یا AC به DC هستند که به وسیله آن انرژی را به ولتاژ های قابل استفاده تبدیل کند. جوشکاری قوسی از انرژی برق برای ذوب فلز و اتصال آن استفاده می کند که توسط منبع تغذیه جوشکاری کار می کند و می تواند DC یا AC باشد.
در انتخاب منبع تغذیه به تعداد کانال های خروجی آن باید تمرکز کرد. منبع تغذیه متغیر دوبل 30 ولت 3 آمپر نمونه ای از منبع تغذیه آزمایشگاهی پر مصرف می باشد که با نام های منبع تغذیه دوبل تراکینگ یا همان دو کانال متغیر نامیده می شود. مزیت مهم منبع تغذیه دوبل تراکینگ افزایش جریان و یا ولتاژ ماکزیمم است. با سری کردن ترمینال های خروجی امکان افزایش ولتاژ ماکزیمم تا دو برابر و با موازی کردن آن، امکان دریافت دو برابری آمپر فراهم می گردد. منبع تغذیه وسیله ای برای تامین انرژی دستگاه ها و مصرف کننده های الکترونیکی است که توان الکتریکی مدار را در نوع منبع ولتاژ یا منبع جریان تامین میکند. هر دو نوع منابع ولتاژ و جریان را میتوان در دسته منابع جریان مستقیم یا جریان متناوب قرار داد.
حمل و نقل، خطوط تولید، reader های بارکد، دوربین ها، موتور ها، پمپ ها و … همگی نیازمند منبع تغذیه هستند. به طوری که این نحوه عملکرد داخلی دستگاه، مزایای عمده ای را نسبت به منابع تغذیه خطی به وجود آورده است. این بخش هنگامی که سیستم شروع به کار می کند و یا خاموش می شود، ولتاژ خروجی را کنترل می کند. کاربرد دیگر منبع تغذیه، شوک دادن به باتری موبایل جهت احیای باتری است. غالب پاورهایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند از ۲۰۰ وات تا ۱۲۰۰ وات تنوع دارند. هرچه رقم وات بالاتر باشد، واحد میتواند قدرت بیشتری را در اختیار سیستم شما قرار دهد، به این معنی که باید ارزیابی کنید که قطعات شما به چه میزانی برای کارکرد موثر نیاز دارند.
منبع تغذیه مینی
تمامی دستگاههای الکترونیکی که ما به صورت روزمره با آنها سر و کار داریم به نوعی از منبع تغذیه استفاده میکنند. تلویزیون، کامپیوتر، لپتاپ و … دستگاههایی هستند که دائماً با آنها سر و کار داریم در درون خود از منبع تغذیه استفاده میکنند. دلیل استفاده از منبع تغذیه برای هر دستگاه، تأمین ولتاژ و جریان مناسب برای همان دستگاه است. در اتوماسیون صنعتی یکی از اجزای اصلی منبع تغذیه هستند، منبع تغذیه در واقع برق مورد نیاز PLC را تامین می نماید. ورودی منبع تغذیه ها معمولا ۲۲۰ ولت و خروجی آن ها ۲۴ ولت می باشد، همچنین جریان خروجی منبع تغذیه ها ۲٫۵ منبع تغذیه آمپر می باشد. منبع تغذیه AC و آنالایزر انرژی Prova 8500 علاوه بر تولید ولتاژ AC یک پاورمتر AC نیز می باشد.
- منبع تغذیه بدون وقفه برای محافظت از سختافزار و تجهیزاتی مانند سرورها، سیستمهای کامپیوتری، تجهیزات مخابراتی، یا سایر تجهیزات الکتریکی کاربرد دارد.
- به طوری که این نحوه عملکرد داخلی دستگاه، مزایای عمده ای را نسبت به منابع تغذیه خطی به وجود آورده است.
- هنگام تغییر ولتاژ، توان DC به راحتی افزایش یا کاهش نمی یابد؛ بنابراین نمی تواند مسافتهای طولانی را به طور موثر طی کند.
- ازاين ويژگی ها می توان به ولتاژ خروجی، حداکثر جريان خروجی، شکل موج خروجی، دقت و در عين حال پايداری مشخصات خروجی و .
منبع تغذیه چیست؟ انواع منبع تغذیه کاربرد منبع تغذیه | asilight