این پردازندهها كه با فناوریهای قابل رقابت مشابه آنچه كه در اینتل برای ساخت پرازندههای زئون ساخته شدهاست، به كاربران كامپیوترهای دسكتاپ اجازهمیدهد برنامههای كاربردیای كه به سرعت بالا و دسترسی سریع به حجم بالای حافظه نیاز دارند را با كارایی بالایی اجرا نمایند. به هر روی هر دو شركت سرشناس تولیدكننده پردازندههای ۶۴ بیتی برای كامپیوترهای x۸۶ مدعی ساخت پردازندههای مذكور با كیفیت بالاتر بوده و در واقع هر دو ادعای پیشتازی در این عرصه را دارند. این پردازنده با وزن بسیار كم، مصرف انرژی پایین، و ایجاد حرارت محدود با فناوری بیسیم (wireless) بسیار سازگار بوده و میتواند با كارایی بسیار بالاتری نسبت به پردازندههای معمولی دستگاههای مبتنی بر تكنولوژی موبایل و بیسیم، به اجرای برنامههای طراحی شده برای این محیطها بپردازد. Radeon ™ Chill به صورت پویا به صرفه جویی در مصرف انرژی هنگام بازی کمک میکند. کارت گرافیک های سری Radeon RX 6800 درست مثل سایر مدل های رادئون RX 6000 از سبک معماری پردازنده گرافیکی RDNA 2 پیروی می کنند.
این کارت را به قیمتهای مختلفی میفروشند که اغلب پایین و بهصرفه است. اما کارت گرافیکهای مخصوص بازی حرفهای AMD که توان رقابت با NVIDIA را داشته باشد، از سری RX 5500 XT شروع میشوند. AMD مشخصات اولیه و مقدار راندمان کارت های گرافیک RX 6800 XT وRX 6900 XT را منتشر کرده که همگی جای امیدواری دارد. شرکت AMD اولین CPU دو هسته ای را به بازار فرستاد که باعث جلو افتادن این شرکت از رقیب خود یعنی Intel شد. AMD در سال 2011 دو تراشه جدید به نام های Bobcat و Bulldozer روانه بازار کرد. بعد از اینکه نسل اولی سری رایزن (Ryzen) معرفی شدند، سال ۲۰۱۸ این کمپانی نسل دوم تراشههای خود را وارد بازار کرد که توانستند قواعد بازی را تغییر دهند. این کار با بهبود بهره وری انرژی و نیرویی که یک پردازنده صرف می کند تا یک عمل مشخص را انجام دهد، صورت می گیرد.
این پردازنده قادر است تا ۲۵۶ ترابایت فضای حافظه را مورد دسترسی قرار دهد و با استفاده از توان مصرفی نسبتاً پایین ۵۵ وات (برای سری HE) و ۳۰ وات (برای سری EE) از هدر رفتن توان مصرفی پردازنده و در نهایت كل سیستم جلوگیری كند. شركت AMD، با ساخت اولین مدل آتلون ۶۴ بیتی كه البته برخلاف نام آن، قابلیت پشتیبانی ۴۰ بیتی (نه ۳۲ و نه ۶۴) از حافظه را داشت و میتوانست ۱۳۶ گیگابایت از فضای حافظه را آدرسدهی كند و اینتل با ساخت پردازندهXeon سری DP با قابلیت اجرای ۳۲ و ۶۴ بیتی و برخورداری از تكنولوژی hyper threading، اولین گامها را جهت ساخت پردازندههای ۶۴ بیتی برداشتند. تراشه بولدوزر (Bulldozer) به عنوان مهره سنگین وزن AMD، بازار سرورها و رایانه های دسکتاپ با کارآیی فوق العاده را هدف گرفت، در حالی که هدف تراشه باب کت، بازار لپ تاپ ها و نت بوک ها بود. AMD، پردازندههای سری اُپترون را در قالب و همپای با xeonهای ۶۴ بیتی و تا حدودی پردازندههای گرانقیمتتر ایتانیوم ساخته است. این پردازنده به منظور ایجاد امكان سواركردن سیستمعاملهای ۳۲ و ۶۴ بیتی بر روی كامپیوترهای نوتبوك با تكنولوژی Mobile طراحی و ساخته شده است.
پردازندههای آتلون و اُپترون ۶۴ بیتی تاكنون بارها از طرف مجامع مختلف به عنوان مقرون بهصرفهترین راهحل برای كاربردهای دسكتاپ و تا حدودی Enterprise با حفظ هر دو فاكتور كارایی بالا و قیمت پایین شناخته شده است. AMD برای پشتیبانی از فناوری پردازشهای ۶۴بیتی، چندین مدل پردازنده ۶۴ بیتی آتلون، اُپترون، و توریون را ارائه كرده است. انواع و اقسام مختلفی از آتلون سری ۶۴ برای اجرای برنامههای ۶۴ و ۳۲ بیتی با كارایی بالا ساخته شده است. در بازی ، این کارت بین 2400 تا 2500 مگاهرتز کار میکند ، حتی برای یک طراحی 7 نانومتری نیز این رقم باورنکردنی است. البته، با پرداخت 120 دلار بیشتر میتوانید به جای کارت گرافیک AMD Radeon RX 6700 XT برای خرید کارت گرافیک RTX 3070 اقدام کنید که از هر نظر، به خصوص رهگیری پرتو یک سر و گردن عملکرد بهتری ارائه میکند، اما گاهی اوقات همین 120 دلار بیشتر نیز میتواند تعیین کننده باشد. برای استفاده از این قابلیت، تمام فاكتورهای موجود، یعنی سیستمعامل، برنامه در حال اجرا، BIOS كامپیوتر، و درایورهای مورداستفاده باید به این فناوری یا در اصطلاح EM۶۴T مجهز باشند. همچنین استفاده از پردازنده های چندهسته ای علاوه بر افزایش کارایی باعث کاهش مصرف نیز می شود و این امر برای دستگاه هایی که با باطری کار می کنند مانند نوت بوک ها و تلفن های همراه امری ضروری محسوب می شود.