در مورد لپ تاپ ها اغلب این موضوع پیش می آید به گونه ای که به منظور تبلیغات گفته می شود پردازنده فلان لپ تاپ به فرکانس بالایی می رسد اما در عمل اصولا سیستم کولینگ لپ تاپ اجازه رسیدن به چنین فرکانسی یا حداقل حفظ این فرکانس کاری برای مدت طولانی را نمی دهد. به گفتهی AMD پردازندههای Turin تا پیش از پایان سال ۲۰۲۴ از راه میرسند. AMD قصد دارد پردازندههای لپ تاپی Zen 4 را سال آینده به دست مشتریان برساند. بنابراین به نظر میرسد کمپانی سونی قصد دارد در آینده نسخه ای پیشرفته تر از کنسول جدید خود را تحت عنوان پلی استیشن 5 پرو و با دو پردازنده گرافیکی روانه بازار کند. البته در این پتنت گفته شده که شیوه استفاده از دو پردازنده گرافیکی در کنسول پلی استیشن 5 پرو به مراتب پیچیده تر و دقیق تر خواهد بود. به تازگی اسنادی از پتنت ثبت شده سونی در ماه ژانویه سال گذشته به بیرون درز کرده که نشان دهنده این است که شرکت ژاپنی پروژهای جاه طلبانه را در زمینه ساخت کنسول بازی در سر دارد.
ظاهراً Loongson برای تولید این پردازنده قصد دارد دو پردازندهی 3C5000 را روی یک زیرلایه باهم ترکیب کند. بیشتر کارت گرافیکهای جدید از هر دو شرکت برندیگ M را دارند، چراکه هر دو میخواهند که شکاف تولید GPU های لپتاپ و رومیزی را پر کنند. مدل کارت گرافیک گیگابایت که از این GPU استفاده خواهد کرد، GV-R695OC-1GD است که طراحی Ultra Durable گیگابایت را داشته (در این طراحی از خازن های ژاپنی با کیفیت و برد مسی استفاده می شود) و دارای سه فن خنک کننده WindForce 3X خواهد بود این کارت گرافیک تا فرکانس 870MHz اورکلاک خواهد شد. برای حفظ اختصار به بررسی سه مدل برتر این رده خواهیم پرداخت. این ویژگی آن را برای بازی های سطح پایین و متوسط و همچنین پخش ویدیو و ارائه گرافیک با کیفیت بالا مناسب می کند. یکی دیگر از مباحثی هم که در پتنت سونی مطرح شده، بحث رایانش ابری بازی ها یا کلود گیمینگ است که البته به دستگاهی اضافی با سنسور هایی مانند NFC، مادون قرمز، GPS، حسگر های بیومتریک و سنسور های آب و هوا، احتیاج دارد. این وسیله به کنسول وصل شده و قابلیت رایانش ابری بازی ها را به آن میدهد.
ممکن است تصمیم به خرید ۳۳۰۰X بگیرید، البته که انتخاب خوبی برای بازی با نرخ فریم مناسب در رزولوشن ۱۰۸۰p با قیمت مناسب است؛ اما با خرج کردن ۵۰ دلار بیشتر سی پی یو Ryzen 3600 نیز انتخاب مناسبی است. همانطورکه میشد انتظار داشت، AMD تصمیم گرفته جزئیات خاصی دربارهی خانوادهی Turin ارائه ندهد. AMD همچنین از عرضهی پردازندههای سری Bergamo در نیمهی اول سال آیندهی میلادی خبر داده است. شاید مهمترین نکته در نقشهی راه جدید پردازندههای کلاس سرور AMD اشاره به تراشههای نسل پنجمی سری EPYC یعنی خانوادهی Turin باشد. شرکت AMD از معماری GCN در کارت گرافیک های دیگری مثل R9 290X و R9 Fury X و برخی مدلهای سری Polaris مثل RX 480 و RX Vega نیز استفاده کرده است. در صورت پایبندی AMD به سنت نامگذاری محصولات خانوادهی EPYC، پردازندههای سری Turin در نهایت با نام EPYC 7005 رونمایی خواهند شد. با این وجود ، Ryzen نسل اول یک ارتقاء عظیم برای AMD بود. این پردازندهها با معماری MIPS سازگارند تا اپلیکیشنهایی را بتوانند اجرا کنند که برای پردازندههای نسل قبل Loongson نوشته شدهاند. ظاهراً این ادعا براساس شبیهسازیهای Loongson مطرح شده است.پردازندههای نسل فعلی Loongson (سری ۵۰۰۰) شامل مدل ۴ هستهای 3A5000 و مدلهای ۱۶ هستهای 3C5000 و 3C5000L به هستههای سوپراسکالر ۶۴ بیتی LA464 و معماری LoongArch مجهزند.
در بازی بسیار سخت Crysis Warhead، هر دو کارت گرافیک فقط در رزولوشنهای صفحه نمایش پایین به خوبی قابل تحمل هستند. گرافیک انویدیا در لپتاپها بسیار مورد توجه قرار میگیرد. با تمام اینها، باید گفت که از نظر قدرت محض کارت گرافیک، انویدیا هنوز هم با اختلاف کمی از AMD جلو است. بر اساس اسناد و مدارک منتشر شده، کنسولی که سونی آن را تعریف میکند به جای یک پردازنده گرافیکی از دو پردازنده گرافیکی برای این منظور استفاده میکند که میتواند یادآور فناوری SLI انویدیا یا کراس فایر AMD برای استفاده همزمان از دو کارت گرافیکی مجزا در رایانه باشد. AMD همچنین قصد دارد مدلی از این هستهها را با لیتوگرافی سه نانومتری بسازد. AMD اعلام کرده است هستههای Zen 5 را در سه نوع مختلف میسازد؛ شامل Zen 5 عادی، Zen 5 با فناوری 3D V-Cache و Zen 5c.AMD در کنفرانس امروز اطلاعات جدیدی دربارهی پردازندههای کلاس دسکتاپ و کلاس لپ تاپ نیز ارائه داد. کدام پردازنده AMD بهتر است؟ سونی در پتنت خود نحوه کار دو پردازنده گرافیکی را توضیح داده و میگوید که چگونه این دو میتوانند یک خروجی تصویر را به صورت همزمان پردازش کنند و یا اینکه آن را به دو بخش تقسیم کرده و هر کدام وظیفه پردازش یکی از آن ها را بر عهده بگیرند.