بازیهایی که به آنها علاقه دارید تفاوتی اساسی را در انتخاب کارت گرافیک ایجاد میکند. برای برق فقط به یک کابل برق 8 پین PCIe نیاز دارید و AMD حداقل منبع تغذیه 500 واتی را توصیه میکند. برای اورکلاکینگ به خنک کننده و مدار تغذیه قوی تری نسبت به مدل مرجع نیاز است و از این رو همه کارتها برای اورکلاکینگ مناسب نیستند. با توجه به مقدار برق پایینی که این کارت نیاز دارد، طول برد مدار چاپی (PCB) آن کمتر از خود کارت است. این شایعه از آنجایی گسترش یافته که شرکت کرده اسکی هاینیکس «SK Hynix» به عنوان نماینده AMD در تامین کننده تراشه های حافظه گرافیکی AMD Vega به مشکلاتی بر خورد کرده که موجب تاخیر در عرضه این کارت ها شده است. ارزان ترین انتخاب موجود کارت های مبتنی بر پردازنده گرافیکی GeForce GT 710 انویدیا در دو مدل 1 و 2 گیگابایتی است. این کارت گرافیک دارای دو فن است که هر دو دارای لوگوی اژدهای MSI در وسط خود هستند. GeForce GTX 1080 مبتنی بر پردازنده گرافیکی GP104 با لیتوگرافی 16 نانومتری بوده و دارای تعداد 2560 واحد سایه زنی یا هسته CUDA،ا160 واحد TMU و 64 واحد ROP است. توان طراحی گرمایی این پردازنده گرافیکی 120 وات است.
AMD همچنین میگوید برای اولین بار در تاریخ محصولات مخصوص مشتریان عادی، تراشههای گرافیکی سری RDNA 3 را با طراحی چیپلت میسازد. برای بازی 1080p و سطح پایین بسیار قدرت مند هستند ، اما هسته های گرافیکی Vega 8 پردازنده آن بسیار بیش تر از گرافیک HD اینتل است. گزارش های موجود نشان میدهند که کارت گرافیک AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition در مدل کولر آبی با قیمت ۱۸۰۰ و در مدل کولر بازی با قیمت ۱۲۰۰ دلار عرضه میشود که البته کمتر کسی، مخصوصاً در ایران سراغ خرید این مدل ها میرود! در کنار کارت، چراغهای RGB بیشتری وجود دارد و لوگوی MSI روشن میشود. مدلهای کوچکتری از رادئون RX 6600 XT وجود دارد که میتوانید تهیه کنید. از این رو یک گزینه ای مناسب برای کسانی است که با بودجه حدود 450,000 تومان یک کارت گرافیک گیمینگ تفننی می خواهند. استفاده از دو یا چند کارت گرافیک در حالت SLI و یا CorssFireX به مادربرد سازگار با آن نیاز دارد و باید کیس نیز فضای کافی به منظور نصب و تهویه مناسب داشته باشد. این پردازنده 6 هسته پردازشی دارد که در حالت پایه 2.5 گیگاهرتز و در حالت توربو 4.40 گیگاهرتز سرعت دارند و همچنین 18 مگابایت هم حافظه کش دارد.
با توجه به اینکه در تبلیغات کارتهای گرافیک رادئون جدید به جای مقایسهی آنها با سری RX 400، شاهد تمرکز بر ویژگیهای جدیدی مانند پشتیبانی از FreeSync و کدکهای جدید 4K هستیم، به نظر میرسد حتی خود AMD نیز امیدی به مجاب کردن کاربران کارتهای سری RX 400 به ارتقاء نداشته باشد. اما در این میان، با توجه به تمایل طیبعی کاربران برای تراشههای با کیفیت بالا، برخی سازندگان در سریهای خاصی از محصولات خود، تراشهها را دست چین میکنند و تراشههایی که کیفیت آنها از حداقل تعیین شده کمتر باشد، مورد استفاده قرار نمیگیرد و یا در سریهای دیگری استفاده میشود. هر دوی این معماری ها، مبتنی بر معماری Excavator هستند که از رم DDR4 و PCIe 3.0 و USB 2.0/3.0 و SATA پشتیبانی میکنند. سایر تولیدکنندگان کارت گرافیک که تراشهی اصلی را از AMD تهیه میکنند نیز محصولات ارزانقیمتی روانهی بازار خواهند کرد. در نهایت انویدیا و اِی ام دی این روزها بخش های کاملا متفاوتی از بازار را هدف گرفته اند، خصوصا این که اِی ام دی فعلا و شاید تا سال 2020 قصد ارائه تکنولوژی رِی تریس را ندارد.
اگر قصد اورکلاک کارت گرافیک خود را نداشته باشید، عملاً ASIC quality نباید برای شما اهمیتی داشته باشد. اگر تصمیم گرفته اید تا یک کارت گرافیک یگانه با کارایی بالا برای اجرای هرچه غنی تر بازی ها تهیه کنید، GeForce GTX 1070 همانی است که به دنبال آن هستید. برای نمونه ممکن است که مدل مرجع یک کارت گرافیک، تنها به یک کانکتور 6 پینی برای تامین توان مورد نیاز خود وابسته باشد اما یک کارت سفارشی با همان پردازنده گرافیکی، از دو کانکتور 6 پینی و یا 8 پینی استفاده کند. با AMD Radeon RX 550 می توان تقریباً اغلب بازی ها را در وضوح تا HD اجرا کرد. این دو باعث میشوند تا تراشه پتانسیل اورکلاکینگ بالاتری داشته باشد. کارتهای گرافیک آنبرد تا چه اندازه کاربردی هستند؟ کارتهای مدل مرجع با هماهنگی خود AMD و انویدیا و حتی بطور مستقیم توسط خود این دو تولید میشوند و از این رو میان سازندگان مختلف، کوچکترین تفاوت کارایی و کیفیتی وجود ندارد. بنابراین تصور نکنید که با پرداختن پول گزاف این کارتهای گرافیک، بتوانید بازیها را با کیفیتی اجرا کنید که حتی توسعه دهندگان هم آن را پیشبینی نکردهاند!