انتشار این تصویر، خبر خوبی برای علاقه مندان به استفاده از جدیدترین پردازنده های گرافیکی به شمار می رود؛ چرا که دیگر نیاز نیست برای خرید مدل های ترد پارتی که آپشن های به مراتب بهینه تر و کم صداتری را برای سیستم خنک کنندگی GPU ارائه می کنند، منتظر بمانند. شرکت AMD نیز در جدیدترین کارت گرافیک RX 6900 XT از معماری نوین RDNA 2 بهره برده است. اینکه کدام برند بهتر است و برای خرید سی پی یو از کدام شرکت محصولی مناسب انتخاب کنیم، را باید با مقایسه ویژگی های مختلف اعلام نماییم. ضمن اینکه باید در 28 اکتبر (7 آبان) انتظار رونمایی از نسل جدید پردازنده های گرافیکی Radeon RX 6000 در رویداد جدیدی که «Next Generation Radeon Graphics» نامیده می شود باشیم. پیش از اینکه شروع کنیم، خبر خوبی برای طرفداران AMD داریم. RX 570 نیز که وعدهی گیمینگ با رزولوشن 1080p و فریم ریت 60fps روی تنظیمات «Maximum» میدهد، ۱۶۹ دلار قیمت خواهد داشت و قیمت کارتهای گرافیک نسبتا ضعیفتر RX 560 از ۹۹ دلار شروع میشود.
در خصوص مدل AMD Radeon RX 6800 نیز با پردازنده گرافیکی تقلیل یافته تر Navi 21 XL متشکل از 60 واحد پردازشی 3840 پردازنده جریانی شروع می کنیم. امروزه بیشتر پردازنده های گرافیکی مخصوصا کارت گرافیک های رفرنس دارای یک حافظه رم مجزا هستند که به GPU کمک می کند تا عملکرد بهتری در پردازش ارائه دهد. این بزرگ ترین چیپ گیمینگ ساخته شده به دست AMD است که برمبنای فرایند 7 نانومتری FinFET طراحی شده و ارتقاء قابل توجهی را در بحث کارایی و عملکرد به نسبت توان مصرفی ارائه می کند. تنها تفاوت کلاک پردازشی کارت گرافیک 6800 M با 2300 مگاهرتز است که نسبت به رقیب خود پایینتر است، و سرعت کلاک حافظه برای هر دو کارت گرافیک 16 گیگابیت بر ثانیه ثابت میماند. این محدوده بسیار وسیعتری نسبت به لپتاپ Nvidia است که تا به حال شبیه آن کمتر دیده شده است. کارت گرافیک RX 6800M تقریباً سریعتر از GPU مدل لپتاپ RTX 3070 است که ما در محدوده 115-130 وات با استفاده از Ryzen 9 5900HX آزمایش کردیم، بنابراین از همان CPU استفاده کردیم.
هنگامی که به تجربه عنوانی بپردازید که محدود به CPU است، شاهد توانی 110 واتی برای کارت گرافیک و همچنین 70 واتی برای پردازنده مرکزی هستید، و هنگامی که به تجربه عنوانی که محدود به کارت گرافیک است بپردازید توان مصرفی پردازنده گرافیکی حداکثر 160 وات خواهد بود در حالی که این عدد برای پردازنده مرکزی 20 وات است. این لپتاپ دارای 180 وات توان برق رسانی و خنک کننده در مجموع برای CPU و GPU است، به این معنی که اگر مصرف نرمال پردازنده مرکزی را 45 وات در نظر بگیریم، توان مصرفی GPU بر روی 135 وات قرار دارد، کمی پایینتر از مقدار اعلام شده AMD در ارائه خود (145 وات)، هر چند آنها توجه داشتند که OEM ها در اینجا انعطاف پذیری دارند و شاید همین موضوع دلیل این قضیه است. CPU AMD 3th Gen A-Series APU A4-6300CPU AMD 3th Gen A-Series APU A4-6300 – سی پی یو ای ام دی 3th Gen A-Series APU A4-6300 مدل جدید پردازنده های قدرتمن.. همچنین آنها مسیر ارتقا بهتری دارند، چرا که سی پی یو AMD وعده داده که مادربورد های موجود در سال 2020 با تراشه های AMD جدید کار خواهند کرد.
اجازه دهید جزئیات را بررسی کنیم تا متوجه شوید کدامیک برای پی سی جدید شما انتخاب بهتری است. تا به اینجا عملکرد مدل XT بسیار نزدیک به رقیبش یعنی GeForce RTX 3090 انویدیا بوده است؛ بنابراین اگر اطلاعات فوق واقعا به یک مدل جدید اشاره کنند احتمالا AMD بهراحتی خواهد توانست در این رقابت، انویدیا را پشت سر بگذارد. در ادامه ابتدا به مشخصات فنی این دو مدل و سپس به جدول مشخصات تمامی مدل های سری RX 6000 و برخی از ویژگی های ساختاری آن ها اشاره می شود. شرکت AMD برای ورک استیشن ها هم چیپ گرافیک تولید می کنه مثل گرافیک Firepro RG220 . بهترین نوع معماری به کار رفته در کارت گرافیک انویدیا همان معماری تورینگ است که در سال 2018 از سوی جنسن هوانگ مدیرعامل Nvidia به عنوان پیشرفتهترین معماری موجود در کارتهای گرافیک این شرکت معرفی شد. کارتهای جدید از الگوی نامگذاری کارتهای سری RX 400 پیروی میکنند؛ بهطوریکه بالاردهترین این کارتها RX 580 نام دارد و سه کارت دیگر با نامهای RX 570، RX 560 و RX 550 برای کاربرانی با نیازهای گرافیکی کمتر یا بودجهی محدودتر در نظر گرفته شدهاند. معماری کارتهای RX 500 همان پلاریس-۱۰ به کار گرفتهشده در کارتهای RX 400 است؛ اما AMD تأکید دارد که اینبار از «جدیدترین نسل فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری FinFET» برای ساخت تراشهی GPU این کارتها استفاده شده است.