مدلهای یکپارچه از پردازندههای رایزن و Epyc نیز توسط AMD برای مشتریان سازمانی عرضه شدهاند که مصرف انرژی کمتری دارند و فضای کوچکتری هم اشغال میکنند. حرکت به سمت معماری ۶۴ بیتی نام AMD را بر سر زبانها انداخت. اما فراموش نکنید که میانردههای ایامدی نسبت به اینتل ارزونتر و مقرونبهصرفهتر هستن. این CPU ها در سرورهایی که همیشه در حال کار هستند استفاده می شوند. در حال حاضر، پردازندهی i9-10900X صدر این جدول را به خود اختصاص داده است. از طرف دیگر، شرکت AMD در حال حاضر از فرآیند ساخت ۷ نانومتری برای چیپستهای خود استفاده میکند. همانطور که میبینید، این شرکت در مقایسه با AMD برای پردازندههای پایینرده و میانرده تنوع بسیار بیشتری را ارائه میدهد. با وجود اینکه بخش اصلی تمرکز AMD معطوف به بازار کاربران است، اما در زمینهی سرورها هم محصولاتی راهی بازار کرده است. پیشتر پردازندههای سری موبایل با وجود کد جدیدتر (عدد پردازندههای موبایل همواره یک نسل جلوتر ازنمونههای دسکتاپ است) همواره از معماری و لیتوگرافی قدیمیتر نسبت به سایر اعضای خانواده AMD بهره میبردند. تمامی خانوادههای رایزن، تردریپر و اتلون از سری پرو جداگانه نیز بهره میبرند که تمرکز سازنده در آنها روی حفظ امنیت بوده است. از آنجایی که RDNA 3 برای عرضه در اواخر 2022 برنامهریزی شده است، خط تولید سری محصولات RDNA 4 در 2024 آغاز و عرضه میشود.
اما حالت سوم اضافهشده در کارتهای RX 500 باعث میشود هنگام انجام وظایفی سبکی مانند پخش ویدئو و استفادهی چند مانیتور (که به قدرتی بیشتر از حالت idle نیاز دارند، اما در عین حال نیازمند استفادهی حداکثری از توان GPU نیستند)، کلاک مموری روی حالتی میانی تنظیم شود و مصرف انرژی کاهش پیدا کند. اگرچه کارتهای گرافیک AMD در زمینهی فناوری ردیابی پرتو همچنان ضعفهایی دارند، اما در هر صورت نمیتوانیم جذابیت و توان بالای این محصولات را کتمان کنیم. البته شرکت اینتل نیز از تکنولوژی گرافیک یکپارچه در پردازندههای خود استفاده میکند اما به دلیل استفاده از معماری ۱۰ و ۱۴ نانومتری، کیفیت این پردازندهها به محصولات amd نمیرسد. ما هنوز تاریخ دقیقی درباره عرضه آن ها به بازار را در دست نداریم با این حال شرکت اینتل دو نسل دیگر از پردازنده ها برای رایانه های شخصی را آماده عرضه کرده است که در آن ها از ترانزیستورهای 14 نانومتری استفاده شده است. دما در قطعه CPU مهمه و AMD در این زمینه قوی عمل کرده چون پردازندههای خودش رو با فناوری 7 نانومتری طراحی میکنه و معماری اون دما رو تا حد زیادی کاهش میده از طرف دیگه هر چقدر مصرف برق یک سی پی یو بیشتر باشه، گرمای بیشتری تولید میکنه در نتیجه دما هم بالا میره.
روی هم رفته AMD در طول فعالیت خود بعد از دستیابی به موفقیتهای گسترده، به مدت چند سال از رقیب خود عقب مانده است. سی پی یو قطعهای هستش که به راحتی خراب نمیشه و عمر زیادی داره، در زمینه عمر باید گفت آبیها و قرمزها تفاوت چندانی ندارن و اگه بهشون رسیدگی شه مدت زیادی کار میکنن. تا اینجای کار فهمیدیم تفاوتهای این دو برند خیلی جزئیه و در کل جفتشون خوبن، ولی اگه میخواید سی پی یو بخرید اول مشخص کنید چه استفادهای ازش دارید. تنوع پردازندههای AMD چندان زیاد نیست و اگرچه برای قیمتهای مختلف کاربران میتوانند دست به انتخاب بزنند، ولی در کل تنوع پردازندههای این شرکت به پای اینتل نمیرسد. اما در نهایت، شرکت AMD در سال ۲۰۱۷ از معماری Zen رونمایی کرد و اولین پردازندههای مبتنی بر این معماری با نام رایزن معرفی شدند. اینتل و AMD توافقنامهای برای استفاده از مجوزهای یکدیگر امضا کردهاند. از طرف دیگر باید به Ryzen 9 5900X و Ryzen 7 5800X اشاره کنیم که کمی ضعیفتر محسوب میشوند. ما میخواهیم دریابیم که در نبرد کنونی میان کارتهای گرافیک AMD و انویدیا، کدام یک پیروز میشوند.
این سی پی یو امکان استفاده از حافظه با معماری دو کاناله و تکنولوژی ECC را برای کاربران فراهم می نماید که با پهنای باند ارتباطی بالا و تشخیص و اصلاح خودکار خطا های داخلی حافظه رم، نقش زیادی در ارتباط سریع تر پردازنده با حافظه داشته و تاثیر زیادی بر سرعت و کیفیت عملکرد کامپیوتر خواهد داشت. AMD Radeon RX 6800 XT در رقابت با GeForce RTX 3080 معرفی شده و 20 وات توان مصرفی کمتر در بسیاری از عناوین عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد. پردازش جلوههای ویژهی سفارشی با توان مصرفی پایین و در سطح کوچکی از تراشه به کمک این پردازندهی خاص امکانپذیر میشود. پردازندههای گرافیکی رده پایین و میان رده نظیر GTX 750 ،GTX 750 Ti ،GTX 950 ،GTX 960 و RX 470 واقعاً به خنک کنندههای بزرگ و سه فنِ نیاز ندارند، اگر اختلاف قیمتها زیاد بود، از خرید مدلهای با خنک کننده حرفهای پرهیز کنید.