اگر از آورکلاکینگ استفاده میکنید میتوانید از راهکارهایی مثل هیت سینک بزرگتر و کولینگ آبی استفاده کنید تا کارت شما بیصداتر و خنکتر کار کند. 10700k است. این سی پی یو میتواند پردازش عالی و گرافیک قدرتمند خود را در اختیار شما قرار دهد. اینتل بیشتر به دلیل کارت گرافیکهای آنبورد و مجتمع اش معروف است اما قرار است در سال ۲۰۲۰ اولین کارت گرافیک اختصاصی اینتل روانه بازار شود. هر دو این شرکتها نسلهای جدید کارت گرافیک خود را در سال ۲۰۲۰ عرضه کردند. البته این کار باید به دست متخصصین باتجربه انجام شود چون نیازمند شناخت سخت افزاری و اعمال مناسب تغییرات در سرعت کلاک کارت گرافیک دارد. Clock Speed یعنی کارت گرافیک در هر ثانیه چند سیکل محاسباتی کامل را میتواند انجام دهد و واحدش مگاهرتز است. این دو نسخه از نظر کارایی تفاوت چندانی ندارند مگر اینکه کاری انجام دهید که بیش از ۴ گیگ رم لازم باشد.
از نظر تئوری افزایش کارایی زیادی داریم اما چون اساسا هستهها متفاوتند نمیتوان این دو نسل را با هم مقایسه نمود. نتیجه این بحث این است که تعداد هستهها مهم نیست بلکه نسل کارت گرافیک مطرح است. مکانیسم جدیدی که برای کشف و پیدا کردن ارورها و خطاها (errors) در gddr5 تعبیه شده است، سبب افزایش دقت در محاسبات به وسیله شناسایی ارورها و دوباره صادر کردن دستورات برای به دست آوردن اطلاعات صحیح و معتبر شده است و در این زمینه نوعی اعتبار و اطمینان به کاربر میدهد که در دیگر GDDR ها در دسترس نیست. هر یک از این حروف اطلاعات مشخصی را در رابطه با سی پی یو به کاربر داده و بخش تعیین کنندهای در تمایز پردازندههای مختلف AMD نسبت به یکدیگر است. میبینید که تفاوت قیمت گرافیکهای این دو شرکت (تقریبا) در همه مدلها ۵۰ دلار است. خود کارت گرافیک از رم آن مهمتر است مثلا مدل rx 580 از gddr5 استفاده میکند و دو نسخه ۴ و ۸ گیگی دارد.
به طور کلی محدود کننده نرخ فریم تضمین می کند که فشار وارده بر پردازنده گرافیکی در بازی هایی که توان ارائه نرخ فریم فراتر از نرخ به روز رسانی مانیتور شما دارد، از یک حد فراتر نرود؛ این به این دلیل است که حداکثر نرخ فریم قابل مشاهده از میزان نرخ به روز رسانی تصویر مانیتور فراتر نخواهد رفت و در صورتی که پردازنده گرافیکی توان ارائه نرخ فریمی بالاتر را داشته باشد (برای مثال 120 فریم در مانیتوری که نرخ به روز رسانی 75 هرتز دارد) تنها فشار پردازشی اضافه را متحمل خواهد شد. Base Clock – سرعت کلاک پایه: حداقل سرعت کلاکی است که تولیدکننده کارت گرافیک تضمین میکند یعنی حداقل سرعت کلاک کارت گرافیک. درست است که هزینه است که فقط دو پورت محدود شده است. اگر تا بحال چیزی در این رابطه نشنیده اید، بهتر است بدانید که این مقایسه طی سالیان اخیر همیشه یک بحث داغ میان طرفداران دو کمپانی بوده است. برای اطلاعات دقیق در مورد نتایج بنچمارک CPU، میتوانید به صفحه آن در وبسایت ما مراجعه کنید. بعد از معرفی سیستمها میتوانید نمودار بررسی دقیق تکتک کارتهای گرافیکی که تستها بر روی آنها انجام شده را مشاهده کنید.
نسخه پیشرفتهتر gddr5 به صورت gddr5x در سال ۲۰۱۶ ارایه شده است. 6 نسل بعدی حافظه گرافیکی است و اوایل سال ۲۰۱۹ در محصولات nvidia و AMD ظاهر شد. نسل جدید پردازنده های Barts حتی از نظر کاغذ و مشخصات ضعیف تر از قبلی است. کولر، بسته به نوع کارت و تولیدکننده آن، متفاوت است اما قانون کلی این است که هیت سینک بزرگتر و فنهای بزرگتر، کولینگ بهتری فراهم میکنند و بیصداتر و سریعتر هستند. برخی تولیدکنندگان برخی مدلهای کارت گرافیک را Overclock میکنند تا چند درصدی بتوانند کارایی را افزایش دهند اما باید کولینگ لازم را هم فراهم کرد. در مدلهای رده بالا حتی تا یک ترابایت پهنای باند حافظه فراهم میکنند. سرعت و پهنای باند بالاتر در gddr6x باعث کارایی بسیار بالاتر میشود. علاوه بر ظرفیت رم، پهنای باند آن هم مطرح است که بر کارایی کارت گرافیک تاثیر به سزایی دارد. متاسفانه قیمتهای این فهرست در سال ۲۰۲۱ چندان معنایی ندارد؛ چون کمبود GPU، قیمت کارتهای گرافیکی را در بازار دست دوم به شدت افزایش داده است و مشکلات زنجیره تامین باعث شده تا در خرده فروشیها قیمت افزایش یابد. در این مقاله، خواهیم دید که AMD چگونه در سال ۲۰۲۰ خود را برای رقابت شانه به شانه با Nvidia و بدست گرفتن بازار گیمینگ، آماده کرده است.