اما تفاوت میان این دو سبک نام گذاری به نحوه به کارگیری پسوند پردازنده است که در حالت اول از یک حرف الفبا به عنوان پسوند و در حالت دوم از دو حرف الفبا به صورت ترکیبی برای این منظور استفاده می شود. در انتهای نام گذاری نیز پسوند پردازنده وجود دارد که در این مقاله، تمرکز ما روی همین مورد است. یکی از کوچکترین لپ تاپها به نام ThinkPad T460 مجهز به پردازنده HQ هستند. لپ تاپها با این سری از پردازندهها برای گیمینگ و طراحی عالی هستند. سری AMD A4-5300 زیر 50 دلار قیمت دارد، بورد و سوکت مناسب با آن FM-2-based است که حدود 300 دلار قیمت دارد. پردازندههای سری U مناسب کارهای روزمره و مشاهده محتوا هستند. اما از لحاظ حمل و نقل و شارژدهی باتری مناسب نیستند و اغلب گران قیمت هم میباشند. شرکت AMD در کنار Nvidia دو سازنده کارت های گرافیکی هستند که رقابت تنگاتنگی با هم دارند و کارت های گرافیک متعددی را هر ساله عرضه میکنند. عبارت پیش از آنها در سمت چپ که با حرف i و یک عدد در کنار آن مشخص می شود، نشان دهنده دسته بندی و جایگاه پردازنده از نظر قدرت پردازشی است. در این حالت دو پسوند الفبایی در کنار یکدیگر مشاهده میشود که هر کدام از آنها نشان دهنده یک مفهوم از پسوند پردازنده هستند.
پردازنده های سری M اینتل به عنوان یک گزینه مناسب برای تجهیزات قابل حمل از جمله تبلت و لپ تاپ های نیازمند شارژ دهی طولانی مدت باتری و با توان مصرفی بسیار پایین معرفی شدند. به عنوان مثال یک پردازنده Core i3 بسیار ضعیف تر از یک پردازنده Core i9 است و این تفاوت شامل تعداد هسته، تعداد رشته، حجم حافظه نهان، واحد گرافیک مجتمع، توان مصرفی و فرکانس کاری می شود. اولین عدد پس از آن به معنی تعداد پردازنده در هر Node، عدد بعدی به معنی نوع سوکت و دو عدد پس از آن به معنی شناسه عددی SKU است. اما در ساختار دوم شاهد پیچیدگی بیشتری هستیم، به این صورت که عدد اول از سمت چپ به منزله شناسه نسل و حرف الفبای پس از آن به عنوان پسوند پردازنده شناخته میشود. در ادامه و به صورت خلاصه، شما را با پسوند پردازنده های نسل نهم سری Core اینتل در دو دسته بندی دسکتاپ و موبایل (مخصوص تجهیزات قابل حمل از جمله لپ تاپ) آشنا می سازیم.
معماری یا نسل محصول همیشه در بخش توضیحات پردازنده قابل دسترسی است و ما در ادامهی این راهنمای خرید قصد داریم که جدیدترین نسل پردازندههای AMD را به شما معرفی کنیم. اولین بخش از سمت چپ که به صورت یک حرف و یک عدد نوشته میشود، که به معنی نوع خط تولید محصول است. پردازنده های Xeon E3 با پسوند M به صورت اختصاصی برای لپ تاپهای ورک استیشن تولید شدند و ساختار نام گذاری بسیار پیچیدهای دارند. برخی از پردازنده های نسل دهم سری Core اینتل نیز از سیستم نام گذاری دارای ۴ عدد میانی تشکیل می شوند. ساختار نام گذاری در پردازنده های نسل هشتم سری Core اینتل شباهت بسیاری به نسل نهم دارد و شامل شناسه شاخص برند مانند i3/i5/i7 و یک ساختار ۴ عددی میانی می شود که عدد اول از سمت چپ نشان دهنده شناسه نسل و سه عدد پس از آن به عنوان شناسه عددی SKU شناخته می شود. ساختار نام گذاری در پردازندههای نسل پنجم از سری Core اینتل نیز همانند نسلهای پیشین و پس از آن، به دو روش انجام میشود. ساختار به کار رفته توسط اینتل در نام گذاری پردازنده های نسل چهارم از سری Core به طور کامل مشابه با نسل پنجم است.
روند نام گذاری در پردازندههای نسل ششم سری Core اینتل نیز همانند نسل هفتم شامل دو حالت میشود که در حالت اول با چهار عدد میانی و پسوند پردازنده در انتها مواجه هستیم. نام گذاری پردازنده های نسل دهم سری Core اینتل برای اولین بار شامل دو حالت دارای ۴ عدد و ۵ عدد میانی به عنوان شناسه اصلی می شود که دو عدد اول در سمت چپ به عنوان شناسه نسل و دو یا سه عدد دیگر به عنوان شناسه عددی SKU در نظر گرفته شده اند. ساختار نام گذاری پردازنده های نسل هفتم سری Core اینتل شامل دو حالت میشود که یکی از آنها از چهار عدد میانی تشکیل میشود. نام گذاری پردازنده های نسل نهم سری Core اینتل اندکی متفاوت است و با وجود اینکه شامل ۴ عدد میانی می شود، اما اولین عدد سمت چپ به معنی شناسه نسل و ۳ عدد پس از آن برای شناسه عددی SKU تعیین شده است. در هر دو روش شاهد به کارگیری عدد میانی ۴ رقمی هستیم که عدد اول از سمت چپ به عنوان شناسه نسل پردازنده و سه عدد پس از آن نیز به عنوان شناسه عددی SKU مورد استفاده قرار میگیرند.